Téma: EU A CENTRALIZACE [vložil(a) pachol]

ikonka
Předmět: RE(7):[Nechápu o co vám jde] | [2050]
Vložil(a): pachol, dne 20.07.04 v 18:14 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
jo to mas nesjois pravdu :)
ikonka
Předmět: RE(6):[Nechápu o co vám jde] | [2048]
Vložil(a): Wikih, dne 19.07.04 v 12:32 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Jasně diskuze jakákoliv, mě to taky baví. Aj se klidně s někým pohádám, přece jen takhle to je lepší než z očí do očí :) Ad SNS: Protože Rusko je a vždycky bylo hrozně komplikované a těžko odhadnutelné. Taky je tam všechno možné. Když USA válčí v Iráku, tak je každému jasné, že jedním z důvodů je určitě ropa. Ale myslím, že odhadnout Rusko je daleko těžší. Např. teď, Jukos má obrovské daňové úniky po několik let, ale až dnes si toho Putin všiml a během chvíle Chordovského (nebo jak se to jmenuje)odstranil od koryta. Neřekl bych, že by se něco takového mohlo stát u nás. A příjde mi to celé nějáké divné.
ikonka
Předmět: RE(5):[Nechápu o co vám jde] | [2044]
Vložil(a): pachol, dne 16.07.04 v 00:10 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
souhlasim s priste a myslim si ze i docela ostra vymena nazoru muze byt pro kazdeho kdo se zapoji do diskuze prinosem , mne docela zajimaji vase stanoviska uz prave proto abych si mohl lepe vytvorit vlastni nazor na svet kolem me a ne jen prijmat informace porad ze stejnych zdroju nebo prejimat nazory mych rodicu.
ikonka
Předmět: RE(4):[Nechápu o co vám jde] | [2043]
Vložil(a): Příště, dne 15.07.04 v 22:05 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Proč myslíš, že hádka o SNS je blbost???Mě právě tohle dost zajímá.Já znovu opakuju, že nikoho o ničem nepřesvědčuju, spíš se snažím dozvědět něco nového.A proto chci znát názory druhých.Ty knížky jsem uvedla proto, aby nikdo nemohl tvrdit, že vydávám za vlastní něco, co není, ale když to teď po sobě znovu čtu, zní to dost blbě, takže to asi smažu.Jsou to knížky, které jsem v poslední době četla.Neznamená to, že ze vším souhlasím.Třeba mě rozhodně neoslovily její myšlenky o OSN, možnostech USA, mezinárodním právu, do velké míry taky o EU...Rozhodně v tom, co píšu, nemůžeš poznat třeba Fukuyamu.
ikonka
Předmět: RE(3):[Nechápu o co vám jde] | [2040]
Vložil(a): Wikih, dne 15.07.04 v 20:00 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Nechci dávat zapravdu Immortalovy, ale hádka o SNS je blbost. Tam opravdu víme prd. Že čerpáš z Thatcherové je dobře, ale je to pohled jen z jedné strany. Je to podobné, jako když Albrightová líčí ve svém životopise (který jsem zase četl já) Americkou snahu v Jugoslávii jen za "snahu o udržení stability v Evropě a pomoci utlačovaným". To je sice pěkné, ale neřekl bych, že úplně pravdivé.

Rozdělování států - myslím si, že je to už jen otázka těch "nerozumných" ostatní se spojují. Sice jen do organizací, ale přesto spojují. Dřív jsem si myslel, že se Slováci zbláznili, když od nás odešli. Pro ně to vůbec nebylo výhodné, kdežto pro nás dost. Ale čas ukázal, že si dokážou zvolit lepší vládu a pokud se u nás něco výrazně nezmění, nebude to dlouho trvat a předeženou nás:(
ikonka
Předmět: RE(2):[Nechápu o co vám jde] | [2037]
Vložil(a): Příště, dne 14.07.04 v 21:32 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Re:IQ:naprosto souhlasím.Dál už radši nic nepíšu, abych náhodou nepapouškovala tvé názory :) :) B)
ikonka
Předmět: RE(1):[Nechápu o co vám jde] | [2035]
Vložil(a): IQ, dne 14.07.04 v 21:20 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
to immortal king: Tak zaprvé urážt umí každý a když ani nezveřejní své jméno tak nemá cenu se sním bavit.:! 2) Tohlé nemá být diskuze na vládní úrovi která bude řešit svštové problémi, ale jen prosté zdělovámí svých naázorů, stejně tak jako když se třeba bavím z kámošema. 3) Mě polityka docela zajímá a už se o ní zajímám delší dobu a nejous to názroy mích rodičů. 4) Jak jinak se mám dostat k informacím než že je někde přečtu nebo je někde usliším, na mě pak je udělat si na tyto názory svůj názor. Nebo snad čekáš že budu projíždět všechny země světa a sledovat co kde jak je a pak to budu hodnoti???? Ty jsi jako názoru že o těchto věceh se lidé nesmí bavit protože podle tebe tomu nerozumí a tudíže se jim bude věnovat pouze pár lidí v parlamentu a všichni ostatní ne ně přitom budou čumět. To že mi je teprve 18 nemusí znamenat že jsem uplně blbej. Já neříkám že moje názory jsou něco převrátného, klidně můžou být špatné, ale jsou to moje názory tak nevidím důvod proč bych je neměl zveřejnit. (:
ikonka
Předmět: RE:[Nechápu o co vám jde] | [2034]
Vložil(a): Příště, dne 14.07.04 v 20:44 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Re:immortal king:Ano, máš pravdu, souhlasím s tebou.Až na jednu výjimku - rozhodně nepapouškuju názory mého otce, my jsme se na politice ještě nikdy neshodli.Tak mi to hloupé papouškování prosím promiň, politika mě zajímá a můj otec bohužel nepracuje jako konzul nebo něco podobného, abych měla informace z první ruky:))
Jak jsi sám podotkl, ještě jsme ani nedokončili střední školu - těžko po nás můžeš chtít nějaké zasvěcené, ucelené názory, a promiň, že se snažím si je tímto způsobem vytvořit.
Je pravda, že mé názory jsou utvářeny tím, co čtu(čím jiným by taky mohly být - jak jsem řekla - tatínek = žádný konzul, já = 16 = střední škola).Někdy mě ale během psaní napadne i nějaká vlastní myšlenka:))
Takže teď nebudu papouškovat ničí názory:SSSR se nerozpadl, ale vznikl, Čečenci neusilují o nezávislost, oni přece touží být součástí té velké nadnárodní říše Ruska, kde je všichni provoslavní bratři přijímají s otevřenou náručí.USA nepodporují v izraelsko - palestinském konfliktu Izraelce proto, aby získaly v této jinak islámské oblasti vliv, a proto, že je jim kultura Židů bližší, ale proto, že jen na izraelské straně je pravda!!!
Máš pravdu - já z velké části jen papouškuju názory, které jsem někde četla a které mi přišli logické, které mi zapadaly do toho, jaký svět dnes je.Samotnou mě to dost štve, jestli znáš nějaký jiný způsob, jak si vytvořit aspoň nějaký názor, tak napiš.Věř mi, že bych za takovou radu dala "hrnec zlata".
Teď mám prostě na ty a ty věci nějaký názor, kdybych ho považovala za konečný, za jediný správný, tak bych tady nebyla a nepsala o tom. Nesnažím se měnit názory druhých, ale tím, že přemýšlím nad jejich argumenty, měním názory své.
ikonka
Předmět: Nechápu o co vám jde | [2033]
Vložil(a): Immortal king, dne 14.07.04 v 19:54 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tak tyhle kecy snad ani nemůžete myslet vážně. Co si o sobě myslíte? Vždyť většina vás nevyšla ani střední školu a hádáte se tady o tak složitých problémech jako je EU a náboženství a kdoví co ještě. Co ste studovali? Co o tom víte? Každý přesvědčený o své pravdě. A přitom znáte jenom obecné řeči, všechno z doslechu, opakujete tady tak akorát co váš tata prohodil u večeře, ale sami jste o tom nemůžete vědět nic.
Nikdo z vás nepodniká, nikdo z vás neví jaké kraviny je třeba si hlídat a a co všechno se musí dodržovat. Takže přesťante tady tlumočit kecy z reklamních letáků a propagandu ze televize. Učenci...
ikonka
Předmět: RE(12):[Předmět nezadán] | [2032]
Vložil(a): Příště, dne 14.07.04 v 19:26 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
No a za jakých podmínek vstupovala do SNS třeba taková Gruzie???
Ekonomickou spolupráci jsem nezdůraznila, protože to je snad samozřejmé.Je ale zajímavé všimnout si, za jakých podmínek a v jaké době tam některé státy vstupovaly.
ikonka
Předmět: RE(11):[Předmět nezadán] | [2031]
Vložil(a): pachol, dne 14.07.04 v 19:12 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
podle me to co rikas o SNS je pekny kec SNS vzniklo hlavne z ekonomickych duvodu , protoze jednotlive staty byvaleho sssr by samy o sobe nebyly schopny udrzet fungujici ekonomiku, to co rikas je podle me az vedlejsi duvod. :)
ikonka
Předmět: RE(10):[Předmět nezadán] | [2030]
Vložil(a): Příště, dne 14.07.04 v 10:33 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já jsem nikdy netvrdila, že jsem proti volnému pohybu osob, zboží, služeb, kapitálu v rámci EU.Stejně jako ty si myslím, že státy by se měly sdružovat a vytvářet společenství, která usnadní komunikaci, obchod..., zajistí stabilitu.Rozhodně ale nesouhlasím s tím, že by EU měla v integraci pokračovat a snažit se vytvořit napodobeninu USA.
Co se týká křesťanství - to společným prvkem nikdy nebude - pravoslavní x katolíci x protestanti - viz Jugoslávie, viz sev.Irsko.
Ještě ohledně Společenství nezávislých států - Kolik z členských států tam Rusko více či méně PŘINUTILO vstoupit??? Zdá se, že SNS slouží hlavně k tomu, aby Rusku po rozpadu SSSR umožnilo znovuzískat vliv v nástupnických státech a to zejména ve středoasijských republikách - pochopitelně:Rusko nechce ztratit kontrolu nad ropou a připustit sbližování s ostatními muslimskými státy.
ikonka
Předmět: RE(10):[Předmět nezadán] | [2029]
Vložil(a): , dne 14.07.04 v 10:32 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já jsem nikdy netvrdila, že jse proti volnému pohybu osob, zboží, služeb, kapitálu v rámci EU.Stejně jako ty si myslím, že státy by se měly sdružovat a vytvářet organizace, které usnadní komunikaci, obchod...Rozhodně ale nesouhlasím s tím, že by EU měla v integraci pokračovat a snažit se vytvořit napodobeninu USA.
Co se týká křesťanství - to společným prvkem nikdy nebude - pravoslavní x katolíci x protestanti - viz Jugoslávie, viz sev.Irsko.
Ještě ohledně Společenství nezávislých států - Kolik z členských států tam Rusko více či méně PŘINUTILO vstoupit???
ikonka
Předmět: RE(10):[Předmět nezadán] | [2028]
Vložil(a): , dne 14.07.04 v 10:32 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já jsem nikdy netvrdila, že jse proti volnému pohybu osob, zboží, služeb, kapitálu v rámci EU.Stejně jako ty si myslím, že státy by se měly sdružovat a vytvářet organizace, které usnadní komunikaci, obchod...Rozhodně ale nesouhlasím s tím, že by EU měla v integraci pokračovat a snažit se vytvořit napodobeninu USA.
Co se týká křesťanství - to společným prvkem nikdy nebude - pravoslavní x katolíci x protestanti - viz Jugoslávie, viz sev.Irsko.
Ještě ohledně Společenství nezávislých států - Kolik z členských států tam Rusko více či méně PŘINUTILO vstoupit???
ikonka
Předmět: RE(9):[Předmět nezadán] | [2027]
Vložil(a): IQ, dne 14.07.04 v 10:09 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Neměl jsem namysli ani tak sjednocení států jako vzink spolků za jistým ůčelem jako třeba po rozpadu sssr vznik nezvýslich států. Sploek arabskyýh států ( jehož přesné jméno neznám) pakje tu tedy EU ,a z čehož jasně vyplív že na většíně kontinetů je tu snaha o vytvoření nečeho většího co státy sjedotí a dá jim větší vliv.(A pak je tu i silný pojíci prvek a to snaha o předstihmutí USA *) ) A že kultura států tomuto ustupuje. Protože se jim to prostě neoplatí.
Co se týče náboženství tak to já osobně nemám moc rád, ale pochybuju že bude bránit ve sjednocování evropy, protože jak sem již npasla je tu i snaha zánest ho do EU ústavy, jakožto jakýsi společný prvek evropy.
Co se týče USA vs EU tak je tu ten problém že USA měla poněkud delší dobu na to aby se sjednotili než má zatím EU, která má zatím hlavně usnadňovat pohyb osob a kapitálu a jistě bude dlouhý proces než se to změní.
No jinak bych taky souhlasil s pacholem že asi nemá cenu to tu nějak řešit, ale jelikož je venku hnusně na ameryckých burzách se ještě neopchoduje a na dovolenou jedu až v sobotu, tak proč něco nenapsta že. :D
ikonka
Předmět: RE(8):[Předmět nezadán] | [2026]
Vložil(a): Příště, dne 13.07.04 v 21:20 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad1) Křesťanství jako celek v sobě nemá ani kousíček potenciálu k tomu, aby spojovalo.Je to příliš široký pojem..Kdy v historii křesťanství spojovalo a ne rozdělovalo??(Samozřejmě s výjimkou, kdy bylo třeba se sjednotit proti islámu???A to tuto myšlenku potvrzuje - islámská kultura se od křesťanské kultury liší víc, než jednotlivé větve křesťanství navzájem)
Co takhle Irsko?Chorvati x Srbové?Proč asi Řekové byli proti bombardování Srbska NATO???Ve všech politických rozhodnutích je vidět, že jednotlivé státy téměř vždy podporují ty státy, se kterými sdílí kulturu.Výjímkou byla např. podpora USA bosenským muslimům , ale za tím je jasně vidět snaha o oslabení vlivu ostatních muslimských států.
A pak, nejde dnes o náboženství jako takové, náboženství formovalo historii, politiku, což se dnes projevuje téměř ve všem, co se týká společnosti.Asi těžko by např.lidé ze "Západu" podřizovali své zájmy zájmům celé společnosti, jak je to charakteristické pro východoasijské kultury.Těžko bychom přijímali islámský žebříček hodnot...Neznamená, že je špatný.Pouze ho posuzujeme podle hodnot vlastních naší civilizaci.
ad2)USA - Není to stát mnoha kultur.Je to stát s jedinou kulturou,ojedinělou v celohistorickém měřítku.Je to kultura, která mohla vzniknout díky bezprecedentní, neopakovatelné historické situaci.Chtěl bys snad vzít lidi ze všech evropských států, vysadit je na Antarktidě a říct jim:vytvořte novou kulturu, založenou na odlišnosti, napodobte USA.(Jinak Spojené Státy Evropské vzniknout nemůžou).
ad3)Který stát se v poslední době sjednotil?????
Snad Německo - zas to jen potvrzuje skutečnost, že státy, aby existovala nějaká stabilita, musí být utvořeny podle civilizačního klíče. Německo byl uměle rozdělený stát - rozdělený ideologií, a ne kulturou.
Z pochopitelných důvodů nemůže každý národ, který to požaduje, vytvořit vlastní stát.S tím souhlasím.
ikonka
Předmět: RE(8):[Předmět nezadán] | [2025]
Vložil(a): pachol, dne 13.07.04 v 21:04 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ja vas nechapu proc to tak proyivate , staty se spojuji a zase se rozpadaji neco bylo neco zanikne , vznikne neco noveho to je proste prirozene s EU to byl dobry napad ale realizace jde vzdy trochu ztuha. :-/
ikonka
Předmět: RE(7):[Předmět nezadán] | [2024]
Vložil(a): IQ, dne 13.07.04 v 20:43 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
to příště: 1) Nesuohlasil bych s tím ,že EU je snaha o vytvoření říše s lidmi různých nabožesnství, protože pokud jsi si nevšyml tak je tam hlavně křesťanství ( což má být i v ústavě), pomineme li turecko, která ale bez ohledu na náboženství do EU chce. CO se týče kultůr tak nejsou o nic rozdílnější než kultůry např černouchů vs bělochů v americe a taky se kvůli tomu nerozejdou ( ačkoliv problémi tam stále nějaké jsou).
2) Nevidím důvod proč by nemohla vzniknout obdoba USA, ačkoliv neříkám že to bude zítra.
3) Státy se nerozpadají ale odjakživa se spojují do větších celků. Protože to vždi přínaší výhody. Obzvlášť v současnosti kdy malí stát nemá naprosto šanci cokoliv ve světě změnit pokud z něj bude izolovaný ostruvek. Vezmeme li například v současnosti tak trochu scifi v podání snah o prozkoumání vesmíru tak to jeden stát nikdy moct nebude. To sáme je i řešení dalších oblíbených globalních problému které se nidky nevyřeší pokud bude spousta jednotlivích zemiček.
:D
ikonka
Předmět: RE(6):[Předmět nezadán] | [2023]
Vložil(a): Příště, dne 13.07.04 v 18:53 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
No sám o tom přece píšeš - ČSR byl byl multinárodnostní stát.Naše ústupky Maďarům Polákům a hl. Němcům byly za hranicí velkorysosti a jak to přesto všechno dopadlo???Mnichovem.Myslím, že to není zrovna dobrý příklad koexistence odlišných národů v rámci jednoho celku.A Benešovy dekrety, z toho vyplývá, byly nejlepším řešením, řešením, které od sebe jednotlivé národy oddělilo a zajistilo tak stabilitu.Pak jsou tu Slováci - naše kultury jsou si velmi blízké, a i přesto vzniklo mezi námi napětí, které vedlo k rozpadu dokonce i tak homogenního státu.
Podle mě je to tendence, která bude charakteristická pro celé následující století.Rozpad multikulturních států na státy "jednoho národa".
Důvodů myslet si to je mnoho.Jen když se podíváš na nedávnou minulost:bývalá Jugoslávie, Východní Timor, Abcházie v Gruzii, Náhorní Karabach v Azerbajdžánu, Čečensko a další muslimské oblasti v Rusku, muslimové, Tibeťané a jiné menšiny v Číně, uměle poslepovaná Nigérie, Sůdán...To je přirozený proces, neřízený někde shora složitou administrativou.Přirozená touha lidí žít ve společném státě s lidmi, se kterými sdílí historii, kulturu, zvyky, náboženství.A naprotitomu ojedinělá, uměle vyvolaná a velmi nákladná snaha pár evropských politiků vytvořit jakousi nadnárodní "říši", která bude spojovat lidi ruzných hodnot, náboženství, kultur...
Precedentem by mohly být pro někoho Spojené státy, to je ale podle mě nesmysl - vznikaly za úplně jiných podmínek, v úplně jiné době - není to spojení mnoha odlišných kultur v "EUvropském" slova smyslu.Je to spojení lidí, kteří pocházeli z různých kulturních zázemí, ale tímto spojením vytvořili kulturu ÚPLNĚ NOVOU.To je v dnešní době neopakovatelné.
ikonka
Předmět: RE(5):[Předmět nezadán] | [2014]
Vložil(a): Wikih, dne 12.07.04 v 18:51 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Ale taky se někdy podaří. Třeba Zielenec ve volbách do Evropského parlamentu. Dostal myslím 11%, víc než socdemáci. Sice to není úplně typická malá strana, ale i tak se to dá počítat.

ad [1942] rozdílnost evropských států - proč si myslíš, že jsou státy stále tak rozdílné? Já bych ani neřekl. Navíc státy vždycky vznikaly nesourodé, třeba ČSR - Češi, Němci, Slováci, Maďaři, Poláci a dokonce Ukrajinci. A to nebyly menšiny jako Romové.
ikonka
Předmět: RE(17):[Volební kampaně] | [1951]
Vložil(a): TERKA:_, dne 30.06.04 v 14:42 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Mě jsou spíše bližší menší strany ale popravdě, myslím,že nemají budoucnost.
ikonka
Předmět: RE(16):[Volební kampaně] | [1945]
Vložil(a): Pujinka, dne 27.06.04 v 18:51 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Wow, nadchl me nazor Priste(te)... Nevedela jsem, jak to rict, ale tohle mi vcelku mluvi z duse. Rikam si, ze je opravdu pravda, ze bychom(bych se) se meli zacit zajimat o politiku. Taky je mi asi nejblizsi ODS, ale nedokazu to nejak rozumne oduvodnit.
ikonka
Předmět: RE(17):[Volební kampaně] | [1944]
Vložil(a): Krtek, dne 27.06.04 v 12:55 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
...ty tečky do odkazu nepatří je to www.totalita.cz
ikonka
Předmět: RE(16):[Volební kampaně] | [1943]
Vložil(a): Krtek, dne 27.06.04 v 12:54 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
...Při brouzdání po internetu jsem zabloudil na www.totalita.cz...... Tak snad kdyby měl někdo nutkání SNAD NĚKDY VOLIT KOMUNISTY 8/ 8/ (?!?!?!) tak si napřed projděte tuto stránku... Ne že bych někoho takového tady snad zahlédl ale je to opravdu zajímavé(např. několika stránkový formulář o přijetí do zaměstnání, způsob mučení-psychicky,fyzicky...a mnoho dalších věcí) Jestli vás to trochu zajímá tak napište své dojmy...
ikonka
Předmět: RE(15):[Volební kampaně] | [1942]
Vložil(a): Příště, dne 27.06.04 v 09:19 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já, upřímně řečeno, příliš nechápu, kde se ve vás ten "eurooptimismus" bere.Podle mého názoru vstup do EU byla nutnost.Volný pohyb peněz,pracovní síly...jsou jistě klady, které povedou k rychlejšímu rozvoji a spolupráci v Evropě.Na druhou stranu srovnávat Evropu se Spojenými státy je naprosto zavádějící.Evropa stojí na úplně jiných základech - je postavena na národních státech.Jejich kulturní, historická, politická...rozdílnost je natolik určující, že Evropa nemůže vytvořit obdobu USA( a pokud to udělá, bude to obrovská chyba a dříve či později se stejně rozpadne)Je pravda, že severoamerická kultura vychází z evropské.Jenže USA se formovaly za úplné jiných podmínek.A přes svou rozdílnost měly USA několik znaků, které jednotlivé skupiny spojovaly(silné náboženské cítění, hledání lepšího života...)
Co se týká voleb, nejsem si jistá - nejbližší je mi asi politika ODS.Některé jejich myšlenky jsou však podle mě příliš radikální - např. sociální reforma V.Tlustého = a špatné.Taky je tam spousta lidí, kteří mi svým stylem pořádně "lezou na nervy" = viz "vystavuji vám první žlutou kartu, absolutní netolerance vládě apod."
Další věc, která mi vadí, je fakt, že když si chci přečíst volební program jakékoli strany, tak je tam napsáno:Budeme podporovat školství, vědu, provedeme důchodovou reformu - to mě ale opravdu nezajímá - chci vědět, jak to chtějí udělat a opravdu už nevím, kde to mám zjistit...
ikonka
Předmět: RE(14):[Volební kampaně] | [1916]
Vložil(a): TERKA:_, dne 21.06.04 v 13:17 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Jo, asi máš pravdu.
ikonka
Předmět: RE(13):[Volební kampaně] | [1825]
Vložil(a): pachol, dne 07.06.04 v 13:36 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
tak to si nemyslim ze bys to nemela sledovat, protoze az ten cas nastane tak se budes honem zajimat koho bys volila a to uz bude pozde. Myslim ze cim driv se o to clovek zajima tak ma potom vic casu vsechno si promyslet.
ikonka
Předmět: RE(12):[Volební kampaně] | [1820]
Vložil(a): TERKA:_, dne 07.06.04 v 12:15 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Kdybych mohla,tak jdu rozhodně volit. Kdysi jsem slyšela názor,že se nesmí stěžovat na něco,co jsem neovlivnila. Tudíž, já bych rozhodně svůj hlas někomu dala,ale nevím komu, páč to zatím nesleduju. Přijde mi ztráta času čumět na bednu, když se nesmím zapojit.
ikonka
Předmět: RE(11):[Volební kampaně] | [1809]
Vložil(a): pachol, dne 05.06.04 v 21:26 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
asi ODS ale jeste mi neni 18
takze je to jedno :(
ikonka
Předmět: RE(10):[Volební kampaně] | [1806]
Vložil(a): Soooc, dne 05.06.04 v 09:03 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Jasne ze se podle tohodle ridi malokdo ale jsou i takovy.. treba nerozhodni volici s nizsim IQ :) .. Nechci se jich dotknout ale jsou i takovy. Prece jenom kdo by veril tem hlodum co rikaji :)
ikonka
Předmět: RE(9):[Volební kampaně] | [1805]
Vložil(a): lukas, dne 04.06.04 v 22:58 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Volebni kampani strana stejne skoro niceho nedosahne, kdo z vas voli cloveka podle ksichtu, ktery vidi na billboardu nebo podle trapne upoutavky v televizi??
ikonka
Předmět: RE(8):[Volební kampaně] | [1801]
Vložil(a): Soooc, dne 04.06.04 v 22:41 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
tvrdy klip ma taky SDS ten se mi fakt libi ale ta strana ... A pak jeste svobodni ( obcasna demokraticka strana ...) :) (:
ikonka
Předmět: RE(7):[Volební kampaně] | [1800]
Vložil(a): Ryska, dne 04.06.04 v 22:31 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Nejlepší je Dolly, Ostrava se baví, Strana za životní jistoty a pak nějaký klip kde sedí chlap a ženská za stolem a vypadá to jak válečné záběry, nebo projev Usámy. Fakt hrůza. Nechápu jak tohle můžou do bedny pustit...
ikonka
Předmět: RE(6):[Volební kampaně] | [1796]
Vložil(a): Immortal king, dne 04.06.04 v 21:58 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
>>Pachol. Koho chceš volit, ty dítko školou povinné... (:
ikonka
Předmět: RE(5):[Volební kampaně] | [1790]
Vložil(a): pachol, dne 04.06.04 v 20:05 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
co se tyce me , tak sem u toho moc dlouho nevydrzel protoze to byla fakt nuda
horsi na tom je ze nekoho tam zvolit musime
(:
ikonka
Předmět: RE(3):[Volební kampaně] | [1780]
Vložil(a): Endlife, dne 03.06.04 v 21:15 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
>Terka: co se týče cibulky, souhlasím :) & má skvělé vlasy :)

fakt skvělá je strana za moravu, se svým úchvatně minimalistickým & výplachovým spotem (ty 3 scény zrecyklovali snad čtyřikrát) & ještě jak tam ten děda zpívá nějaké disco, to je husté :)

jediné relativně rozumné řeči měli zelení (ikdyž první kandidát, ač šéfredaktor literárních novin, taky nevypadá zrovna normálně :)) & těm bych hlas nedal..
ikonka
Předmět: RE(2):[Volební kampaně] | [1779]
Vložil(a): iwka, dne 03.06.04 v 20:57 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ja kdyz jsem ty shoty videla, tak jsem se uplne valela smichy...jestli ti politici na ne chcou nekoho nalakat,nevim ,jak uspejou....boze, kdyz si predstavim, ze nas budou muset v te evrope reprezentovat...no potes
ikonka
Předmět: RE(1):[Volební kampaně] | [1757]
Vložil(a): TERKA:_, dne 03.06.04 v 13:51 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já viděla zatím jenom Cibulku a ten byl teda děsivý , páč měl tik a furt mu tikaly koutky a oči a taky byl příšerně nalepený na obrazovce a měla jsem pocit , že nám brzo propadne skrz sklo do obýváku . Prostě děsivé!
ikonka
Předmět: RE:[Volební kampaně] | [1747]
Vložil(a): IQ, dne 02.06.04 v 22:08 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
No jasně, ty kilpy jsou fakt úlet. :D
To že musíme vykidat satrý hnůj zní z úst Dolly Buster opravdu trefně :)
ikonka
Předmět: Volební kampaně | [1745]
Vložil(a): Ryska, dne 02.06.04 v 21:57 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Zpět k tématu. Taky se tak bavíte při sledování volebních klipů k volbám do Evropského parlamentu v bedně? Někteří "politici" jsou fakt k smíchu...
ikonka
Předmět: RE(2):[TO TERKA>>] | [1638]
Vložil(a): TERKA:_, dne 20.05.04 v 10:34 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Líbí se mi, že se ti to líbí *)
ikonka
Předmět: RE(1):[TO TERKA>>] | [1600]
Vložil(a): pachol, dne 11.05.04 v 19:03 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
libi se mi ze to dokazes uznat
ikonka
Předmět: RE:[TO TERKA>>] | [1584]
Vložil(a): TERKA:_, dne 10.05.04 v 13:39 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já vím:). Já to chtěla narušit:). Jsem REBEL:)
ikonka
Předmět: TO TERKA>> | [1575]
Vložil(a): pachol, dne 05.05.04 v 19:33 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
mmmmm. tak to me vazne bere, ten kdo te zna a chodi tu si toho musel urcite vsimnout protoze te je tady vsude plno no a ten kdo ne tak je mu to stejne jedno protoze te podle ni nepozna.!!!!!!
A tato sekce je naprosto o necem jinem. (:
ikonka
Předmět: ; | [1548]
Vložil(a): TERKA:_, dne 03.05.04 v 13:15 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Chachá mám novou ikonku a dělala jsem si ji úplně sama:)
ikonka
Předmět: RE(9):[EU A CENTRALIZACE] | [1495]
Vložil(a): Wikih, dne 25.04.04 v 11:32 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Že by nová pravidla pravopisu? B) Ale konec hádek o jazyku, OK?
ikonka
Předmět: RE(8):[EU A CENTRALIZACE] | [1492]
Vložil(a): Soooc, dne 24.04.04 v 17:27 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Ad. Muj pravopis Zadne hrubky tam nejsou jenom pisu bez hacku a carek protoze je nemam na klavesnici :( jinak je mam strasne rad :) (:
ikonka
Předmět: RE(7):[EU A CENTRALIZACE] | [1491]
Vložil(a): Wikih, dne 24.04.04 v 11:05 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1428] Možná, že se taky odstěhuju, protože díky takovým nacionalistům (sorry, "vlastencům"), jako jsi ty, to tady bude možná ještě horší než je teď. Místo abychom se sjednotili a řešili globální problémy, tak se budeme hádat o naši suverenitu, která je nám akorát tak na h... Pokaždé, když v historii někdo začal být extrémě hrdý na svůj národ, to dopadlo špatně - viz třeba Hitler

Jazyk: Myslel jsem tím to, že stále píšu spoustu chyb. Ale jak jsem si všiml, ty jazyk sice umíš, ale chyb tam máš spoustu :D Hlavně, že je ohebný a pěkně zní, že? Navíc skloňování a časování je naprosto šílené, když chceš něco najít na internetu :( V tom by mi ale ani ta němčina nepomohla. Takže jedině anglina je ten správný jazyk.

4IQ: Už dřív jsem si všiml, že snad se vším, co napíšeš, souhlasím a platí to i v tomhle threadu :)
ikonka
Předmět: RE(9):[EU A CENTRALIZACE] | [1431]
Vložil(a): IQ, dne 23.04.04 v 13:52 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad 1) Bych se rad omlvil vsem cestinarum za obrovske mozstvi chyb v minulem prispěvku a asi i v tomto, ale co uz :)
Ad tradice: Jo spusta malich zemicek ve fedaraci by mohla fungovat ale právě tím, že mezi něma bude volní trh se začnou tradice prolínat, a i když se jich část určitě zachová tak část taky zmizí. No a to že jedu lyžovat do Rakouska a ne do EU je pravda, ale to nema s tradicema nic společného, tady de čistě jen o název oblasti jako takové. Jako treba USA kde taky rozlisují L.A od Texasu.
Ja nerikam ze by mel byt jeden velky stat, ale staty musi byt kazdopadne sjednoceny do nějakého spolku a tam ať chcou nebo ne, čast suverenity ztratí.
Ja se taky ztráty suverenity rozhodne nebojim. Ja sem totiz nikdy nerikal ze zádná nezustana, ale treba lpění na tradichí, to já zase nemusím.
ikonka
Předmět: RE(8):[EU A CENTRALIZACE] | [1430]
Vložil(a): Soooc, dne 22.04.04 v 22:19 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Ja bych videl hlavne vyhodu v "bezcelni" zone ktera nam muze hodne pomoct. S tou ztratou suverenity bych to videl tak ze se nikdy nesmazou rozdily mezi zememi jako v tradicich. Ono i to velke mnozstvi malych zemicek by mohlo fungovat kdyby se mezi sebou nejak dohodly treba tak jako v evropske unii a fungovalo to treba na bazi americke organizace nafta (mexiko, usa, canada). Treba asi nikdo nikdy uz nezaponene ze je nejaka ceska republika protoze jsme vyhrali na olympiade v hokeji a to je podle me dobre ze se hraje po statech ktere maji svoji suverenitu. Kdyby byly treba tymy jen EU, USA a Asie tak by se nedostalo tolik lidi do akce a byla by to nuda:(. A tak to mas vsude. V turismu (jedes do hor do Rakouska i kdyz je v eu nereknes "jedu lyzovat do EU") a taky ve vyrobe (svycarske hodinky, noze , ceske pivo atd.). Takze s tou ztratou suverenity bych to nevidel az zas tak strasne a taky lidi ac ovlivneni masovou kulturou se snad :- nevzdaji sveho naroda a budou si za nim stat.
ikonka
Předmět: RE(7):[EU A CENTRALIZACE] | [1429]
Vložil(a): IQ, dne 22.04.04 v 21:43 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad jazyk: Jak zde již bylo řečeno kdybch od narozeni muvil německy nebo treba aglicky tak by me nejak cestina naprosto nezajimala a navic bych se domluvil v daleko vic zemich.

Jinak ohledně suverenity, ono je to težkem dle meho nazoru národní suvereita nemá budoucnost, protže chceme li aby se svět sjednotil(což je jediná možnost, protože obrovské množstvi malích zemiček s ruznou řeči, kulturou, náboženství atd. nemůže vydržet a tak jako tak se stejně země budou spojovat do vetšich celků) tak to bude vyžadovat jistou strátu suverenity ketou já klidně oželím, protože jakožto malá země i se svoji suverenitou toho moc nenadělame. Je pravda že by asi nebylo nelepší kdyby jsme se teď sebrali začali všichni mluvit německy a vykašlali se na tradice. :D

No a co se týče hospodařství tak tam ty kopečky pražádnou roli neharjí tak možná v zemědělství ale tady de zase spíš o zeměpisnou polohu.

Co se tyce prumyslu tak on zas tak spatny nebyl dokud neprisle jedne velký filosof a humanistay ktery zrusil vecinu tovaren na zbranbě, čímž jsme přišil o místo v evropě které po nás jiné země rychle a ochotně převazali a takže jedniný vysledek jeho "užasné" vyze bylo tudíž to,že zrujnoval ekonomiku. No a co se týče těžkého prumyslu či jiného prumyslu v ČR tak je pravda,že vyrabíme už ze zásady to co nikod nechce, ale to neharje žádnou roli při vstupu do unie. Protože by jsme to vyraběli i kdyby jsme tam nevstoupil, a tím že tam vstoupíme se nám teoreticky časem trh víc otevře a my snad konečně pochoípíme že je nutná změna. Jo ale jinak jsme na tom asi tak stejně jao všechny přistupující země a treba německo taky jede převážne z těžkehu průmyslu.

No a co se tyče turistů tak těch je u nás tajky vcelku dost, vtom bych taky problem nevyděl.

Takže kdžy to schrnu abych odpověděl na původní otazku tak Brusel mi nevadí, jak řikal Wikih obdoba americké federace by nemusela být špatná. A centralizace se taky nebojim on přeco jenom SSSR byl něco úplně jíneho nže EU nebo USA.
ikonka
Předmět: RE(6):[EU A CENTRALIZACE] | [1428]
Vložil(a): Soooc, dne 22.04.04 v 20:22 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Jo a ty bys jsi chtel patrit k takovy tem typkum s knirkem co nam to tady zavarili ? Ja si myslim ze Cesi jsou Cesi a jsou to proste narod jako kazdy jiny ktery by si mel udrzet svoji suverenitu! A jestli k tem kopcakum inklinujes tak se po vstupu do Eu klidne odstehuj nekam do paze !
4Jazyk Jestli ho neumis ovladat tak jsi trpchu mimo protoze me se ten nas ohebny jazycek libi a pripad mi velmi variabilni libozvucny a ´vsechno zni jak se pise :)
4Usporadani Ono jsem na tom tak trochu jinak Mi mame kopce skoro vsude z naseho uhli se ma dobre SSSR a prumysl zamereny na neco co nikdo neptrbuje mi nepripada dobry a vubec ono kdyz jsi 50 let pod jednou spravou ktera s tebe zdima vsechno horem dolem tak se pak blbe rozviji:( A kdyz mas povest zeme kam radsi turista nepachne tak je hodne spatne :(
ikonka
Předmět: RE(5):[EU A CENTRALIZACE] | [1427]
Vložil(a): Wikih, dne 22.04.04 v 18:59 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1425] Tak moc nechápu v čem jsme jinak hospodářsky založení než ostatní země. Nechceš to trochu upřesnit? A přírodní podmínky jsou skoro v celé Evropě přibližně stejné ne?

Jazyk: Když by jsi od mala mluvil německy, tak by ti nepřišlo, že je to škaredý jazyk. A nebyl by jsi ten hnusný skopčák, protože by jsi byl sám němec. Sám na sebe přece jen nebudeš nadávat. A jazyk, který po 12 letech školy neumím pořádně používat, mi nepříjde moc hezký :(
ikonka
Předmět: RE(4):[EU A CENTRALIZACE] | [1426]
Vložil(a): pachol, dne 22.04.04 v 14:01 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ok, s tim jazykem to je pravda, me by to taky vyhovovalo protoze, mam spoustu kamaradu ze zahranici a moje english is bad.
ikonka
Předmět: RE(3):[EU A CENTRALIZACE] | [1425]
Vložil(a): Soooc, dne 21.04.04 v 23:00 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Asi urcite postradas vlastenectvi ( tak se tomu rika pekne cesky :) Podle me neni unie uplne spatna a ceska republika musi nekam patrit protoze nejsme svycarsko :( ale zas tak moc podrizovat se nemuzeme protoze jsme na tom jinak nez ti ostatni ( jsme zalozeni na jinem zpusobu hospodareni , mame jine prirodni podminky a jen 14 let normalniho rozvoje )Tak chci videt co mi na tohle reknes :) Jo a jen tak mimochodem CESTINA je KRASNY JAZYK !!!!!!!! Nevim jestli by si chtel mluvit jako nejaky skopcak!!! :!
ikonka
Předmět: RE(2):[EU A CENTRALIZACE] | [1424]
Vložil(a): Wikih, dne 21.04.04 v 22:02 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já nějak nemůžu pochopit, proč pořád lidé chtějí být samostatní a mít vládu blízko sebe - tedy decentralizace. Slováci nadávali na vládu z Prahy, tak se odtrhli a teď určitě nadávají na vládu z Bratislavy. Podle mně se nic nemění, jestli vládne někdo tady, nebo v Bruselu. Asi postrádám nacionalismus, ale třeba nesnáším národní obroditele, protože nebýt jich, tak už od mala umím jeden světový jazyk :! A SSSR to docela připomíná, ale naše malá zemička si nikdy nemohla vyskakovat a vždycky se musila podřídit mocnostem: dříve nám určili Moskvu, dnes Brusel
ikonka
Předmět: RE(1):[EU A CENTRALIZACE] | [1423]
Vložil(a): pachol, dne 21.04.04 v 12:55 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ja si myslim ze to muze dobre fungovat ale musi byt fakticky schopni lidi, ale na druhou stranu zavadenim ruznach norem a kravin na vsechno muze branit svobodnemu podnikani a rozvoji ekonomiky naseho statu, sice budem dostavat nejake dotace ale lidi by se meli predevsim naucit postarat se sami o sebe a nespolehat se vecne na nejake socialni podpory a pridavky a toho lze dosahnout jen vytvorenim pracovnich mist a kdyz vlada nici drobne podnikatele tak to neni ten spravny krok. Nekdo rika ze po vstupu do EU budeme moci pracovat i v jinych statech EU , ale ja si myslim ze ten kdo je schopny tak uz tam tavno dela nebo i studuje , takze to je podle me blbost, (:, No A KONCNE TA CENTRALIZACE trochu mi to pripada jako za casu SSSR, nebo se mylim?
Kazdopadne vrta mi to hlavou. TOBE NE? :)
ikonka
Předmět: RE:[EU A CENTRALIZACE] | [1420]
Vložil(a): Wikih, dne 19.04.04 v 21:40 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tak za diskuzi o politice můžu já, tak bych se tedy mohl vyjádřit i k tomuhle, že? *)

Jsem rozhodně pro, dokonce se dnes cítím víc evropan než čech (teda mimo hokej a pití piva B) , ale za EU by stejně hráli samí češi :) ). Obdoba americké federace by mi vůbec nevadila (a to amíky nemám rád :!), protože si myslím, že by to bylo mnohem efektivnější po všech stránkách. Třeba globální problémy - určitě je lepší jednat se sjednocenou Evropou než s polosamostatnými státy EU.

Vláda z Bruselu mi taky vůbec nevadí. Rozdíl oproti Praze nebude - furt to bude stejně nedosažitelné. A blbci jsou všude. Spíš doufám, že jich v Bruselu bude míň. Zatím to tak však nevypadá - viz jejich "super" normy třeba o správné velikosti banánů :!
ikonka
Předmět: EU A CENTRALIZACE | [1416]
Vložil(a): pachol, dne 18.04.04 v 18:28 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
docela by me zajimaly vase nazory na toto tema.
kdyz sem tak videl vasnivou diskuzi o politice

diky :)


KTRONIC