Helpka, aneb co že to tu vlastně je...

Pokud jste zatím nevyužívali služeb žádného webového fóra a/nebo na internetu se nepohybjete příliš dlouhou dobu, možná Vám přijde vhod tato helpka (česky též nápověda, ale do nápovědy se nikdo nedívá, proto tento cizí název (zkušenost ukázala, že ani helpku nikdo nečte ). Pokud zde nenajdete informace, po kterých se pídíte, pošlete mi e-mail na adresu jan.martinek@post.cz a já se pokusím zodpovědět váš dotaz.

Registrace - Čtení příspěvků - Vkládání příspěvků a vkládání nových témat - Administrátorská práva a log - Mazání a úpravy - Informace o uživatelích - Změna  údajů registrovaných - Smajlíky - Uživatelská reklama - O autorovi fóra - To do - Mazání, ještě jednou

Registrace

Přispívat do fóra můžou pouze registrovaní uživatelé. Registrace není složitá. Nick je přezdívka pod kterou budete vystupovat v diskuzích. Tato přezdívka nesmí obsahovat znaky $ " ' \ . + * ? [ ] ( ), pokud je vložíte do přezdívky, budou zaměněny za znak _ ("podtržítko"). Je nutné zadat heslo, které musí mít nejméně jeden znak, jinak nebude registrace úspěšná. Heslo musíte zadávat dvakrát, protože se můžete překlepnout při psaní a potom by nebylo možné provádět jakékoliv operace. Údaje, které nejsou označené tučným modrým písmem nemusíte vyplňovat. Kdo není studentem MGV, může si v položce ročník vybrat možnost "Profesor" (to pokud je profesor ) nebo "Jiné".

Nevíte co je ICQ? ICQ je program pro komunikaci na internetu (něco jako chat), více informací a nejnovější verzi ke stažení (zdarma) můžete najít na www.icq.com. Pokud nemáte možnost instalovat ICQ, je zde ještě druhá alternativa - go.icq.com, kde se okno programu ICQ zobrazí v okně prohlížeče.

Ikonka je obrázek, který se bude zobrazovat u vašich příspěvků. Pokud nezadáte žádnou hodnotu, použije se základní ikonka, kterou vidíte u tohoto odstavce. Ikonku je nutné mít připravenou v rozměrech 60*80 bodů, jinak se bude deformovat. Velikost je omezena 10kB, což je opravdu téměř nedosažitelná hodnota, takže pokud tomuto omezení nerozumíte, můžete to s klidem ignorovat . Jak bude vaše ikonka vypadat, to už si musíte vymyslet sami [Nicméně pokud to neumíte, kontaktujte mě na mail nebo icq nebo tady a já se, když budu mít chvilku času, pokusím vytvořit Vám co nejpěknější ikonku].

Čtení příspěvků

Příspěvky jsou podle řazeny témat. Témata je možno si zobrazit buď všechny, pouze důležité (viz vkládání témat) a témata vložené jednotlivými ročníky pomocí přehledného menu (si fandím ). Všechny třídy v jednom ročníku mají společnou kolonku. Témata jsou řazena podle data posledního vloženého příspěvku, tudíž témata s vysokou mírou přibývání příspěvků zůstávají v seznamu jako první. K příspěvkům tématu se dostanete klikem na téma (v seznamu témat atd atd, se tady utématuju ). Příspěvky jsou řazeny od nejnovějšího po nejstarší. Více informací snad netřeba.

Vkládání příspěvků a vkládání témat

Do tématu můžete vkládat příspěvky přes tlačítko Odpovědět, které najdete v informačním poli (takové ta plocha nahoře) v každém příspěvku. Po kliknutí se zobrazí dialog, kde musíte vyplnit všechny údaje, jinak se nepodaří vložení příspěvku. Předmět se vyplní automaticky ve tvaru RE:[téma], kde RE je zkratka reply, což je anglicky odpověď, odpovědět. Můžete jej libovolně měnit, pokud chcete například nahodit další příbuzné téma. Můžete přispívat do témat všech ročníků.

V příspěvcích můžete používat html tagy. Odkazy začínající na http:// a www. budou zobrazeny jako klikatelné odkazy. Můžete požít tyto tagy: <b>, <i> a <u>. < a > napíšete kombinací pravé klávesy Alt a dvou tlačítek nad ním (bez altu to jsou čárka a tečka). Ostatní tagy jsou z bezpečnostních důvodů zakázané.

Téma vložíte téměř stejným způsobem, přibývá pouze několik dalších políček v dialogu Vložit nové téma oproti dialogu Odpovědět. Téma je snad jasné. Zveřejnit jako. Co může být tohle, že. Pokud zaškrtnete důležité, zobrazí se ve výpisu důležitých threadů. Doporučuji zaškrtávat důležité jen u threadů, které jsou důležité. Zdálo by se to logické, nicméně hodně lidí to nepochopí. Volba nezobrazovat na hlavní stránce je určena například pro rychlý pokec hraničící až s chatem, který nic nikomu jinému než úzce omezené skupince lidí neřekne. Tak. Co tu máme dál?

Administrátorská práva a log

Před dalším odstavcem, jehož obsahem bude mimo jiné mazání příspěvků, je důležité ozřejmit, co jsou to administrátorská práva. Zjednodušeně řečeno je to možnost mazání příspěvků, čímž může tato osoba moderovat diskuzi. Pokud někdo vkládá příspěvky, které jsou urážlivé, nebo jinak nevhodné, budou příspěvky smazány. Pokud s tím nehodlá skončit, bude mu smazána registrace. Zní to tvrdě, nicméně je nutné mít pořádek.

Log je zápis všech změn v příspěvcích, které jsou prováděny na fóru. Zapisují se zde mazání příspěvků, úpravy příspěvků a mazání témat. Je viditelný pro každého uživatele (přes odkaz v menu). Pokud nevíte, k čemu je taková věc dobrá - zábrání se tímto různým sporům, které vznikají změnou obsahu příspěvku nebo jejich mazáním.

Mazání a úprava obsahu příspěvku / mazání tématu

Mazání příspěvku je přístupné přes ikonku Vymazat - malý čtvereček s křížkem v informačním poli každého příspěvku. Mazání může provádět pouze uživatel s administrátorskými právy. Je nutné zadat důvod smazání.

Úpravu příspěvku může provádět pouze autor příspěvku. K dialogu Upravit příspěvek se dostanete přes malé tlačítko v každém příspěvku s písmenkem velké E (z eng. edit). Všechny použité html tagy budou zobrazeny v textu upravovaného příspěvku, takže je můžete také upravovat. Jinak je to natolik jednoduchý úkon, že se mu snad nemusím obsáhleji věnovat .

Mazání témat je identický úkon jako mazání příspěvku. Všechny úkony mazání a úprav jsou ukládány do logu.

Informace o uživatelích

Informace o každém uživateli můžete vyvolat kliknutím na jeho jméno v kterémkoli z jeho příspěvků ve fóru nebo přes tlačítko v menu. Druhý způsb vede přes tlačítko Informace o uživatelích v menu. Do pole hledat zadáte nick uživatele a pokud je uživatel v databázi, údaje budou ihned zobrazeny. Pokud databáze hlásí, že uživatel nebyl nalezen, zkontrolujte si jesli píšete správně velká písmena apod. Pod tabulkou je odkaz na změnu osobních údajů. Viz další odstaveček .

Změna osobních údajů uživatele

Když vstoupíte přes odkaz popsaný na konci minulého odstavce, dostanete se do veskrze jednoduchého dialogu. Údaje, které chcete změnit přepište, pokud chcete změnit ikonku, vyberte si pomocí tlačítka "vyhledat", nebo tak nějakého, nějakou ikonku, kterou máte na disku a vložte ji. Vyplňte heslo a pokud naskočí stránka s Vašimi novými detaily, operace proběhla správně. Congrats . Změnu hesla provedete druhým dialogem na této stránce. Stačí zadat obsah druhého rámečku, první formulář se neodesílá.

Smajlíky

Do fóra můžete vkládat smajlíky. Když napíšete normální smajlíky typu :), :( (případně s pomlčkou :-), :-( ) apod, vloží se smajlík (poslovensky smejk ). Pokud máte něco proti smajlíkům, můžete je vypnout pomocí zaškrtávátka přímo v dialogu. Můžete vkládat tyto smajlíky (pokud máte chuť, můžete poslat vlastní smajlíky a já se je pokusím přidat, jediná podmínka je rozměr - 15x15 px ):

První způsobAlternativní způsob Smajlík
:-):)
:-(:(
:-/:/ (musíte za ním udělat mezeru)
:-!:!
8-/8/
B-)B)
*-)*)
8-)8)
:-onení
*srdce*není
;-(;(
:-D:D
*kf*není
*rf*není
*zf*není
*srdce2*není
*ruze*není

Uživatelská reklama na mgvforum.wz.cz

Pokud jste studentem, profesorem či jiným člověkem se vztahem k MGV, můžu Vám na fórum umístit reklamu ve formátu skycraper na vaše webové stránky. Obrázek musí být ve velikosti 120*600 obrazových bodů. Reklama bude zobrazena v pravé části obrazovky. Reklama pro uživatele je bezplatná (a tato nesmí mít komerční záměr).

Autor fóra, poznámky

Proč jsem tohe fórum vytvořil? Protože si myslím, že nejdůležitější věcí na světě je komunikace mezi lidmi. Ve škole se většinou lidé z rozdílných tříd příliš k rozhovoru nedostanou, tak tady se může každý vyjádřit k jakémukoliv názoru kohokoliv jiného ve škole. Také se tu mohou vyřádit profesoři, ikdyž nevím, jaký tohle fórum bude mít mezi nimi ohlas . Pokud o mě chcete vědět více, můžete zajít na moje stránky. Odkaz je v infu o mě.

Jakékoliv poznámky mi můžete posílat na mail uvedený výše.

Autor nepřebírá žádnou zodpovědnost za texty zveřejněné na fóru, mimo zdrojových textů a vlastních příspěvků.

Mazání - ještě jednou

Všechny vulgární, morbidní, rasistické a jinak nevhodné příspěvky a témata budou SMAZÁNA a to bez jakéhokoliv varování. Jelikož jsem včera půl hodiny mazal, tak bych to rád zdůraznil. Pokud to nebude řešitelné v rámci mazání příspěvků, bude nutno přistoupit k jinému systému registrace do fóra.

K mazání je ustanoveno několik administrátorů. Jakékoliv nadávky bezúčelně namířené proti administrátorům jsou bez účinku na jejich psychické zdraví ihned mazány, protože administrátoři jsou slušní lidé . Pokud bude zjištěno, že si někdo pěstuje nějaké nevhodné (viz výše) aktivity, budou všechny příspěvky o tomto tématu mazány.

To do - co se objeví v blízké době

- co byste si přáli? Mailujte, semeskujte, icqákejte, diskutujte...

Registrace - Čtení příspěvků - Vkládání příspěvků a vkládání nových témat - Administrátorská práva a log - Mazání a úpravy - Informace o uživatelích - Změna  údajů registrovaných - Smajlíky - Uživatelská reklama - O autorovi fóra - To do - Mazání, ještě jednou

Zpět



KTRONIC