Téma: Politika-koho volíš? [vložil(a) Wikih]

ikonka
Předmět: RE(47):[Politika-koho volíš?] | [1415]
Vložil(a): IQ, dne 18.04.04 v 10:42 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Zajimavy clanek se kterym vsak az tak uplne nesouhlasim i kdyz misty ma jiste pravdu, ale ODS se aspoň snažila být moderní a řekl bych, i přes názor Jiřího Pehy, stále se snaží, píše že od 97 ne, ale ono se toho v opozici moc udělat nedá a chcou li být zvolneni tak musí oslovit především čechy a ne evropany. Ona CSSD rozhodne lepsi neni,a tak jak doplaci CSSD na vládu ODS, tak stejně tak můžeme říc že ODS doplácela na vladu KCSM a že další vlády boudou doplácet na vládu CSSD:); a jak sem už řikal není žadná strana která by neměla problmémi ale jako nejpřijatelnější stále vychazí ODS.
PS: ještě odkaz na článek od stejného autora který říká "Tak především ČSSD se nechová jako skutečná strana, ale vnitřně rozhádaný konglomerát" http://www.pehe.cz/Zapisnik/04-02-10.htm
ikonka
Předmět: RE(46):[Politika-koho volíš?] | [1414]
Vložil(a): Endlife, dne 17.04.04 v 23:59 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
// jenom odkaz.. http://www.neviditelnypes.cz/clanky/2004/04/36728_0_0_0.html
ikonka
Předmět: RE(45):[Politika-koho volíš?] | [1411]
Vložil(a): Wikih, dne 17.04.04 v 20:20 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1404] Komunismus je v prvé řadě utopie a pak si myslím, že i jako teorie je špatný. Když by každý mohl mít všechno stejně jako kdokoli jiný, na co by se snažil být lepší? Neměl by žádnou motivaci ani ctižádostivost něčeho dosáhnout. Za větší námahu by měl stejné ohodnocení, jako kdyby dělal něco lehčího. A to ještě počítám s tím, že by aspoň všichni pracovali - a to je pěkná blbost. Chtěl by jsi žít v takovém světě?

ad [1385] Proč diskuze o politice ničí přátelství? Max. svého přítele lépe poznáš (i když to může vést ke konci)
ikonka
Předmět: RE(44):[Politika-koho volíš?] | [1407]
Vložil(a): IQ, dne 16.04.04 v 19:30 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1404] : 1)Pokud si si nevšiml tak komunisté kromě oné slavné věty, že si budeme všichni rovni, taky zaváděli cenzuru a bránili svobodému myšlení, které máš tak rád :)
2) V čem se máme krotit?
3) Když někoho volím tak právě pro jeho názory, které prosazjuje, a to je ta demokracie :)
PS: Teda na to jak si říkal že se musíš zapojit do diskuze, si toho moc nenapsal:) už sem se těšil jak si zadebatujem. ;(
PS2: Taky by mě zajímlo proč se profesoři tak málo zapojují.
ikonka
Předmět: RE(43):[Politika-koho volíš?] | [1404]
Vložil(a): Zutt, dne 16.04.04 v 15:04 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Nikdo nemá nárok rušit cízí politické uskupení jen proto že se mu nelíbí.Myšlenka komunismu není vůbec špatná ale bohužel nezrealizovatelná.
Co vám říká svoboda myšlení????
Diskuze na toto téma není špatná ale měli byste se trochu krotit.Vždyť byste vážně nebyli lepší než oni.
A otázečka nazávěr.
Myslíte si že má politik právo prosazovat své názory na ůkor voličů ????A je to potom demokracie????
ikonka
Předmět: RE(42):[Politika-koho volíš?] | [1388]
Vložil(a): TERKA:_, dne 16.04.04 v 14:01 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Proč mám pocit, že se profesoři v tomhle vzdali poněkud rychle? Nikde tu nevidím rófovu odpověď :)
ikonka
Předmět: RE(41):[Politika-koho volíš?] | [1387]
Vložil(a): TERKA:_, dne 16.04.04 v 13:58 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
K Endlifově poznámce zrušit komunisty: Když bylo po revoluci a někdo to navrhl, Havel prý údajně řekl, že bychom pak byli jako oni. A já říkám: Tohle je jediná věc, která by se dala tolerovat a v které bysme měli být stejní jako oni!!!
EU: jsem pro, ale možná je to mou touhou poznávat nové lidi a družit se :)
ikonka
Předmět: RE(1):[Politika-koho volíš?] | [1386]
Vložil(a): TERKA:_, dne 16.04.04 v 13:53 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Honzo, bereš ty vůbec něco vážně? To na tobě právě zbožňuju, že ne.:)
ikonka
Předmět: RE:[Politika-koho volíš?] | [1385]
Vložil(a): TERKA:_, dne 16.04.04 v 13:52 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já bych se o tom nebavila. Ničí to přátelství, ale když už s tím někdo začal. Spíš koho bych nevolila. Komunisty. Doma máme tvrdou protikomunistickou agitačku. už odmala jsem se třeba musela povině dívat na dokumenty o diktaturách a zkonstruovaných procesech a bylo to dost nechutné a zabralo to:). Otcova výchova sklízí úspěchy:)Jsem velký antikomunista
ikonka
Předmět: RE(48):[Politika-koho volíš?] | [1369]
Vložil(a): Wikih, dne 16.04.04 v 11:35 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1363] : OK
ikonka
Předmět: RE(47):[Politika-koho volíš?] | [1363]
Vložil(a): Endlife, dne 15.04.04 v 20:34 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1359] & odkazování - jo vím - musí to být oddělené mezerami - [xx] - ne [xx]:
ikonka
Předmět: RE(46):[Politika-koho volíš?] | [1359]
Vložil(a): Wikih, dne 15.04.04 v 14:49 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1336] : Tak to není úplně přesné. Když nevolíš nikoho, tak prakticky volíš komouše, protože jejich voliči jsou stálí a pravidelně chodí k volbám :( Když ale volíš stranu, která se nedostane do parlamentu, tak se jejich hlasy poměrně rozpočítají mezi ostatní a fakticky volíš všechny. Což bohužel znamená, že i KSČM dostane pár hlasů :!

Netvrdím, že ODS neudělala žádnou chybu, ale mohla to dopadnout daleko hůř. Přece jen jak chcete privatizovat velké podniky, když nikdo nemá peníze? Musí si půjčit od banky a protože komunisti všechno znárodnili, tak nemá čím ručit. Jenže tady bylo spousta sviní, která ty úvěry nesplatila :! Přece jen způsob privatizace nám doporučila i SB (nebo MMF) a ti snad ví, jak to udělat alespoň trochu dobře. Taky jsme mohli všechny podniky prodat zahraničním firmám, ale to by podle mě nebylo dobré.

BTW: Pan Zouhar už se nezapojí do diskuse?

Off topic: Nějak nefuguje to odkazování. Nevíš v čem by mohla být chyba?
ikonka
Předmět: RE(45):[Politika-koho volíš?] | [1337]
Vložil(a): IQ, dne 13.04.04 v 19:58 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Ale jestli myslíš toho někoho kdo je právě u moci, tak to jako dobrou volbu nevidím. (:
ikonka
Předmět: RE(44):[Politika-koho volíš?] | [1336]
Vložil(a): Soooc, dne 13.04.04 v 19:47 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Kdyz to tak vezmes tak i ti lidi co voli ty co maji treba jenom 0,5 % tak jako by dali hlas komancum :! => ze by asi lidi meli chodit volit a hlavne neco rozumneho :) Treba nekoho kdo chce s nasim statem neco delat ne jak v letech 1990 - 1996 si uzivat vitezstvi revoluce :(
ikonka
Předmět: RE(43):[Politika-koho volíš?] | [1334]
Vložil(a): IQ, dne 13.04.04 v 19:43 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1280] :myslim že ten protikomošský zákon neni o tom že KSČM by byla zakázaná ale psíš je to o tom, že s ní žádná strana nesmí uzavřít koalici.
Jo a jaště, jestliže se pravicový, ale ne pro ODS tak to je jistý problem protože pak je tu jen jedna parvicová strana která se však může scházet ve výtahu a brzy už ani to ne :) A myslím si že jakmile může člověk volit tak by volit měl, protože nesnášim ty lid co si pak stěžují co to vyhrálo za v... když sami nevolili nikoho, což ovšm zatím není naš případ protože volit nemůžem. ;(
ikonka
Předmět: RE(42):[Politika-koho volíš?] | [1320]
Vložil(a): simply truth, dne 12.04.04 v 00:17 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
>>Wikih. Když se na to podíváš reálně, tak zjistíš, že každý slibuje nejenom ČSSD...

Většina těch lidí podle mě ví, že se z toho programu skoro nic nesplní. Ale volí je, protože je pro přirozené vybrat si dobrou budoucnost. Vždyť každého především zajímá jak se mu povede zítra, za týden příští měsíc... A pokud si někdo dá do předvolebního programu něco ve smyslu "Zvolte nás a povede se vám 4 - 8 let hůř a pak to možná vezme vzestupnou tendenci...". To pak nezíská ani křeslo na obci...Ti lidé je nezvolí i když budou podvědomě cítit, že ta strana má pravdu a, že je čas na nějaké radikální kroky... Žije se pro dnešek a ten si nechce nikdo zkazit. A bude se tak žít asi pořád, dokud bude člověk umírat. Dnes tu jsi a zítra třeba ne.
Jelikož tak uvažuje drtivá většina lidí, tak jsou voleny strany, které hlásají to, co lidé chtějí slyšet. Ale pokud nějaká strana slibuje to o čem už předem ví, že nejde splnit, jaká asi je? Pak je vývin vpřed velmi pozvolný... A politiky, kteří ví a nebojí se udělat co je třeba, stejně nikdo nikdy nezvolí... Začarovaný kruh... :( celkově politika jako téma je :( :(

A s tou národní suverenitou máš pravdu. Ta už je x let jenom v písničkách...
ikonka
Předmět: RE(42):[Politika-koho volíš?] | [1316]
Vložil(a): Endlife, dne 11.04.04 v 22:02 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Europazice (obdoba globalizace, která se blíží v závěsu za europazicí :D) je nevyhnutelná a to že má plusy i mínusy, to je jasné - co nemá vedle plusů i mínusy?

Ale jednoznačně převažují plusy, momentálně nevím, co bych řekl jako mínus.. k přečtení doporučuju třeba tenhle článek (formát rtf, Word) http://www.sons.cz:8080/eu/doc/otazky.rtf - (vypadá to jako moc dlouhý článek, ale zajímavý) - kde se mimo jiné píše \"Nevýhody jako takové prakticky neexistují, to co se obvykle pod tímto pojmem uvádí jsou spíše obavy občanů.\" Takže asi tak..

Ztráta národní suverenity - při spojování městských států to určitě bylo to samé.. pokrok je pokrok (: ale naši potomci budou muset už hledat ufony, jinak by se neměli s kým sjednocovat (:

offtopic: adčíslování příspěvků: je to číslované hromadně, protože žádné interní oficiální číslování textů v tématech neexistuje - muselo by být generované - a pak by se třeba po smazání příspěvku všechno přečíslovalo - jinak křížové záložkování není možné..

ten článek je asi nedostupný, tak tady je alternativní verze od googlu: www.google.com/search?q=cache:AmNZpAk7TjIJ:www.sons.cz:8080/eu/doc/otazky.rtf
ikonka
Předmět: RE(41):[Politika-koho volíš?] | [1313]
Vložil(a): Wikih, dne 11.04.04 v 21:44 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad [1277] to simply truth: Fakt pesimistický přístup. Kdybychom žili v Africe tak neřeknu, ale u nás ve "vyspělé Evropě"? Změna režimu - kdyby někdo vymyslel něco lepšího než je dnešní nedokonalá demokracie, tak jsem pro. Co totiž můžeme očekávat od těch "chudších"? Každý jde za svojím osobním prospěchem a když mu někdo slíbí prachy-dávky, jde a zvolí ho. A už ho nezajímá, kde se na to vezme. A těhle lidí je dnes většina, a proto vládnou socdemáci.

To Ryska: Tak nervy na politiku už taky skoro nemám, ale zase se nezvládnu úplně izolovat:(

EU: Jak řekl IQ, bez ní to nejde. Jen doufám, že se začne trochu zefektivňovat, protože těch různých zbytečných předpisů a nařízení je fakt příliš :(

Jak vnímáte budoucí "ztrátu národní suverenity" po vstupu? Mě to připadá jako úplná blbost, když v dnešním globálním světě už stejně nikdo kromě pár velmocí žádnou suverenitu nemá. Co pak je náš státeček nezávislý? Děláme stejně jen to, co nám dovolí. A jaký bude rozdíl mezi vládou z Bruselu a z Prahy? Stejně to bude furt pro normální lidi neovlivnitelné a blbci jsou všude :(

KSČM&levice: Pokud se nepletu, tak v USA nic takového v kongresu nemají-jen demokraty a republikáný. Proč se s tím musíme potýkat v Evropě? Celkově proč u nás je tolik malých stran, které stejně musí udělat koalici, na ničem podstatném se neshodnou a nic nezmění?

To Endlife: Tak jsem si všiml, že jsi udělal to číslování příspěvků:), jen jsem to čekal trochu jiné. Proč je čísluješ celkově a ne jen pro dané téma? Kvůli odkazování mezi tématy?
ikonka
Předmět: RE(40):[Politika-koho volíš?] | [1295]
Vložil(a): IQ, dne 11.04.04 v 10:21 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Co se tyce vstupu do EU tak ono ani nejde moc řešit jestli sem pro nebo proti ( i když já sem pro), protože kdyby naše země nevstoupila do EU tak si tu můžem všichni hodit mašli, jelikož by se z nás stal izolavaný ostrůvek uprostřed evropy, ketrý by neměl šanci přežít. Přece jenom nejsme Švicaři :D
ikonka
Předmět: RE(39):[Politika-koho volíš?] | [1287]
Vložil(a): Ryska, dne 11.04.04 v 00:33 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
O politiku se moc nezajímám, nebo spíš na to zajímání už moc nemám čas a už vůbec ne nervy. Na komunistech mě nejvíc zaráží počet jejich voličů, který je až alarmující. Nechápu, jak lidi můžou dát hlas straně, která tady takovou dobu dusila náš stát.
Já bych určitě volila ODS, ale taky z nich nejsem moc nadšená. Víc než do politiky mám díky tomu, že mamka dělá daňové poradenství, mám možnost nahlédout do systému naší byrokracie. Připadá mi postavená úplně na hlavu, kdy na maličkou blbost potřebujete 50 papírů, ale do očí bijících věcí si nikdo nevšimne.

Mě by spíš zajímalo jestli souhlasíte se vstupem do EU. Když se u nás dělal průzkum skončilo to nějakým pochybným výsledkem, protože studenti nějaké třídy údajně hlasovali vícekrát apod. Já jsem určitě pro vstup-btw dokonce mě odchytila nějaká ženská a můj a Janin veleslavný názor byl otisknut ve Valašsku :D
Už ta možnost volně studovat a pracovat a bydlet po celé Evropě se mi fakt líbí. Zpočátku to pro náš stát asi veleslavné nebude, ale snad nás stejné podmínky jak pro nás tak pro cizince donutí něco dělat. A i kdyby nic jiného, tak mimo EU by to bylo asi o dost horší.
ikonka
Předmět: RE(38):[Politika-koho volíš?] | [1280]
Vložil(a): Endlife, dne 10.04.04 v 22:35 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tady už je celkem jedno, jestli je u vlády levice či pravice, hlavně aby se našel někdo, kdo by něco smysluplného dělal.. taky bych o sobě řekl, že jsem blíž k pravicově orientovaným stranám, ale ODS v současném obsazení fakt ne..

Komouši sice porušují už svou existencí protikoumoušský zákon (zákon o protiprávnosti komunistického režimu - a jaký jiný by byl režim, ve které m jsou u moci komunisti?), ale to je jedno, že. To s tím zrušením jsem myslel spíš jako mé veřejné opovržení jimi B)

UPDATE: trošku jsem hledal...
ZÁKON ze dne 9. července 1993 o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu 198 /1993 Sb Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Vědom si povinnosti svobodně zvoleného parlamentu vyrovnat se s komunistickým režimem, Parlament konstatuje, že Komunistická strana Československa, její vedení i členové sou odpovědni za způsob vlády v naší zemi v letech 1948 - 1989, a to zejména za programové ničení tradičních hodnot evropské civilizace, za vědomé porušování lidských práv a svobod, za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahrazením fungujícího tržního hospodářství direktivním řízením, destrukcí tradičních principů vlastnického práva, zneužíváním výchovy, vzdělávání, vědy a kultury k politickým a ideologickým účelům, bezohledným ničením přírody, a prohlašuje, že ve své další činnosti bude vycházet z tohoto zákona.
ikonka
Předmět: RE(37):[Politika-koho volíš?] | [1279]
Vložil(a): Vashek, dne 10.04.04 v 22:28 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Pavel: No vidíš jaxes hezky dostal od politických ne/oblíbenců až po válečné konflikty...já jsem teda trochu větší optimista a nemyslím si, že by všechno bylo zkorumpované a že "když má někdo dost peněz, zlegalizuje si všechno". S odskočením na WC - to nepotřebuje komentář.

jinak vybrat si z našich politických stran není podle mě žádná sranda.

ČSSD - to, co dělá tedka, je opravdu strašné. Nezaměstnanost, státní dluh, zminované zákony, novely...
LIDOVCI - mi naprosto nic neříkají, nijak mě nikdy neoslovili
US - DEU - strana, která může schůzovat ve výtahu. Dávám jim rok, maximálně dva, do příštích voleb, podle mě nezískají ani jedno křeslo a ještě budou mít dluhy za předpolební kampan, bude-li vůbec nějaká. fraškastrana
KSČM - no nazdar. Jsem orientovaný pravicově a tak by tato strana při mé volbě nepřicházela v uvahu. Rozhodně bych ji ale nerušil, jak navrhoval Endlif. Jednak si myslím, že každý má právo na názor, jednak budou vždycky svojí voličskou podporou nutit pravicové strany, aby neusínaly na vavřínech a jednak, což je teda nejpodstatnější, kdyby se Komunisti zrušili, tak bych jejich voliči podle mého přešli ke straně, která je jim ideově nejblíž - k socanům. Takže nerušit, jinak by všechny další volby vyhrávali socani a já bych musel drtit angličtinu, abych odsud co nejrychlej vypad:)
ODS - jediná strana, která přichází v uvahu, tedka je v opozici, takže se jí to dobře kecá, ale když byla u moci, taxe to socanům taky dobře kecalo. Navíc je to tak vždycky, že po určitém období vlády pravice vyhrají volby levičáci a naopak... Myslím si, že ODS má dostatečn schopné lidi k tomu, aby čr začali vyhrabávat z míst, kam ji skoro vláda čssd dovlekla...

tož tak:)
ikonka
Předmět: RE(36):[Politika-koho volíš?] | [1277]
Vložil(a): simply truth, dne 10.04.04 v 22:03 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
No jedna z debat co nikam nevede, ale stejně...


Koho volím? Vždyť vlastně ani není koho volit. ČSSD je tady teď a zákony které prochází ..radši ani nemluvit...ODS tu už byla a vládla tak, že lidé v příštích volbách zvolili ČSSD...komunisti tu taky byli :). Neexistuje strana, která by byla rekrutována z lidí, kteří by byli spravedliví a co by chtěli doopravdy zlepšit společnost. Všechno je a jen o penězích. Politika - peníze začarovaný kruh.
A vůbec to co se teď děje je fraška! Jak je možné ráno schválit zákon a odpoledne začít připravovat jeho novelu? Anebo někdo, koho si davy lidí zvolily jako svého zástupce, se jde radši vychcat, než aby něco rozhodl... Zákony se mění podle potřeby..když má někdo dost peněz zlegalizuje si všechno.. :(.
A vůbec to co se teď děje na celém světě. Trend, že bohatší jsou ještě bohatší a chudí den ode dne chudší... Vždyť z toho jde strach..Každý ví jak končí situace, kdy masy lidí nemají co ztratit. Změnou režimu. A žádný režim se nezmění sám od sebe. Od toho jsou války....
ikonka
Předmět: RE(35):[Politika-koho volíš?] | [1270]
Vložil(a): IQ, dne 10.04.04 v 19:10 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
to Vashek : Tak to sem cetl :D
to Wikih respektive Profa:Tak ty "nezávyslé" analitiky co tvrdí ze reforma povede ke snízení schodku ( obzvlášť za současné vlady) bych opravdu rád vydel.
ikonka
Předmět: RE(34):[Politika-koho volíš?] | [1267]
Vložil(a): Vashek, dne 10.04.04 v 15:10 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Btw lidi četli jste v dnešní MFD test vědomostí našich ministrů? Hrůza, děs, ostuda...jestli jste to nečetli, tak to raději ani nečtěte, průměrná známka všech dotázaných je myslím tak 4+...:/
ikonka
Předmět: RE(33):[Politika-koho volíš?] | [1246]
Vložil(a): Wikih, dne 07.04.04 v 23:28 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
To Prófa: Už jednou jsem měl s Vámi diskuzi o reformě, pokud si vzpomínate. Náhodou jste u nás suploval. Tenkrát jste mě "vyargumentoval" a navíc zazvonilo, takže jsem nestihl dostatečně oponovat. Teď to ale napravím.

Říkal jste: "Podle nezávislých analytiků, povede ref. veř. fin. ke snižení schodku státního rozpočtu". Ano, to je možné, že to ti analytikové tvrdí (i když se mi to moc nezdá), ale otázkou je, za jakou cenu? Díky zvýšení nepřímých a spotřebních daní? Převedení prvních dnů nemocenské na zaměstnavatele (teď si nejsem jistý, jestli to je jen návrh, nebo už zákon)? Zavedení minimální daně pro živnostníky???

Myslím si, že všechny tyhle opatření budou mít spíš opačný nebo zanedbatelný efekt. Zvýšení spotřební daně bude mít za následek větší podvody, protože se to lidem víc vyplatí. A na daních se vybere míň. Protože bude víc podvodů, najme se víc úředníků, kteří to budou kontrolovat, což taky není zadarmo. Ale zas poklesne nezaměstnanost a ČSSD bude oslavována jako strana, která umí řešit problémy :D :!

Nemocenská - pokud budeme podnikatele stále "otravovat" s dalšími povinostmi a platbami, určitě jim podnikání neusnadníme a oni lehčeji zbankrotují a propustí lidi, které teď zaměstnávají. Ti pujdou na pracák a stát-MY to zaplatíme :(

Min. daň pro živnostníky - to je podle mě úplná blbost. Těch pár, co podvádí, bude podvádět dál a ti, co nepodváděli, začnou pracovat na černo a půjdou si na pracák pro podporu! A to zase přitíží veřejným financím :(

Když to sečtu, vychází mi, že reforma peníze neušetří, spíš naopak. A problémy, které je potřeba řešit, se neřeší. A to: DÚCHODY, SOCIÁLNÍ DÁVKY a ZDRAVOTNICTVÍ. Problém je totiž v ministerstu práce a socíálních věci (pan Škromach tam podle mě nemá co dělat, vymýšlí jednu blbost za druhou), které utratí polovinu rozpočtu, ale v téhle oblasti se nijak zásadně nereformuje :(

Bylo to dost konkrétní?

PS: Četl jste někdy podnikatelský týdeník Profit? Tam píše docela dost renomovaných ekonomů a analytiků, ale mají dost odlišný názor než Vaši analytici. A narozdíl ode mně dokážou svůj názor obhájit odborně.
ikonka
Předmět: RE(33):[Politika-koho volíš?] | [1244]
Vložil(a): Vashek, dne 07.04.04 v 23:10 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
No, ja se priznam, ze se nasim soucasnym politickym denim vubec nezabyvam, nebot bych se musel porad vztekat:/ Zaplat Pambu, ze alespon na Hrade neni nikdo z levice
ikonka
Předmět: RE(32):[Politika-koho volíš?] | [1243]
Vložil(a): Endlife, dne 07.04.04 v 21:12 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ad špidla: protože říká a dělá co si myslí. teda aspoň si to myslím já :)

//vidím, že vyrobím to odkazování na příspěvky :)
ikonka
Předmět: RE(34):[Politika-koho volíš?] | [1241]
Vložil(a): IQ, dne 07.04.04 v 13:05 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tak v cem konkretne je reforma spatna:
1) Je příliš nepromyšlená, nedodělaná a místy až moc měka

2) "Inteligentí" nápad s tím že sníži druhou daň s 22% na 19% čimž jakože lidi ušetří, ale vzápětí do ní přesunou spustu věcí která by nemuseli, nebo to že lístky na kulturní akce nechají v jíné sazbě než na sportvní akce, konina.

3) Zmršli veškeré privatizace na které jen šáhli.

4) Uryvek z ipointu(zpravodajský a finanční server): V případě ČR je kritika opravdu tvrdá a zasloužená. Plně potvrzuje slova domácích ekonomů, kteří již dlouho bijí na poplach. Je nutné dlouhodobě snižovat schodek veřejných financí. To se zatím děje jen velmi rozpačitě. Je nutné reformovat důchodový systém. S tím se prozatím ještě ani nezačalo a zřejmě tento úkol zbude až na příští vládu. Komise je, podobně jako domácí nezávislí ekonomové, znepokojena rychle rostoucími náklady na sociální zabezpečení. Jejich snížení mělo být prvořadým úkolem reformy veřejných financí. Ve skutečnosti se ale reforma ubírá spíše opačným směrem zvyšování příjmů rozpočtu. V neposlední řadě nám Komise doporučuje bojovat proti nezaměstnanosti změnou zákonodárství. Vhodným zákonem je skutečně možné nezaměstnanost o několik málo procent snížit, jak jsme se mohli přesvědčit na Slovensku. Nicméně česká varianta zákona o zaměstnanosti, kterou právě dnes projednává Sněmovna, vzbuzuje přinejmenším rozpaky. Záměr vlády více motivovat k práci je chvályhodný, v mnoha případech ale zákon jde na věc ze špatné strany. Například snaha zvýšit zaměstnávání zdravotně handicapovaných lidí zavedením sankcí je nesmyslná. Daleko účinnější by bylo použít na zaměstnavatele místo biče cukr a motivovat je zavedením úlev

A to by snad prozatím stačilo jistě se toho najde víc ale dejme prostor ostatním:)
PS: Jestliže nesouhlasíte že je reforma špatná, tak v čem je dobrá? A to že dělají alespň nějaou reformu jako argument neberu :D
ikonka
Předmět: RE(33):[Politika-koho volíš?] | [1240]
Vložil(a): prófa, dne 07.04.04 v 12:37 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
A co kdybys nechal otřelých obecných klišé a napsal konkrétně v čem je politika ČSSD špatná? Co je na sociální reformě špatné?
Budu se těšit.
ikonka
Předmět: RE(33):[Politika-koho volíš?] | [1239]
Vložil(a): Wikih, dne 07.04.04 v 12:17 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Jo máš pravdu. Taky bych radši volil něco jiného než ODS, ale když není co:(
ikonka
Předmět: RE(32):[Politika-koho volíš?] | [1238]
Vložil(a): IQ, dne 07.04.04 v 11:01 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tak ze bych se taky zapojil, tak zaprve to ze CSSD delaji reformu je bohuzel v jejich pripade jesto horsi nez kdyby sedeli a do niceho se nepletli, ( např na privatizaci OKD a Sokolovské uhelné prodělali minimálně 2-4 miliardy, coz v nasem rpzpoctu neí málo), takze CSSD vypadá
Pak napr US to je kaslická vlezdoprdelka, takze zase nic, KDU-ČSL jsou na můj vkus moc zapátečničtí, jako třeba jejich oslniví nádpad zavést náboženstí do škol povině, no potěš koště. O komunistech nemá ani cenu mluvit.
Takze zbývajaí bud malá strany které jsou naprosto onuicem, takze zase nic.
No a z toho vyplívá ze jedine ODS má nějaku persektivu pro nás stát, snazí se podporovat podikatele a to je jediný způsob jak ozivit ekonomiku. Ne ze by ODS byla bez chyby ale má jích rozhodne nejmín takze já od května kdy mi bude 18, volím ODS.
ikonka
Předmět: RE(31):[Politika-koho volíš?] | [1234]
Vložil(a): Wikih, dne 06.04.04 v 22:29 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Proč se ti zdá Špidla celkem "sympatický týpek"?
ikonka
Předmět: RE(1):[Politika-koho volíš?] | [1233]
Vložil(a): Endlife, dne 06.04.04 v 22:23 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
a) byl bych rád, aby se tu objevovala i "vážnější" témata :) přece jen je to diskusní fórum :)

b) v současné době fakt nevím.

Na ČSSD v současné době všichni nadávají, ale přesto jsou první, kdo se po dlouhé době snaží něco dělat. To, že to dělají špatně, je možné, ale aspoň něco dělají. & Špidla je možná společensky nemožný, ale celkem sympatický týpek..

ODS je z mého pohledu strana, která neřídí stát, ale sama sebe. Jde jim o to, aby měli místo a jinak jenom kecají. A lidi jako Tlustý, Langer apod. fakt nemusím.

Lidovci si zvolili dost divného předsedu & jejich návrhy v současné době jsou jenom aby zaujali potenciální voliče, ale neproveditelné, takže taky nic.

Ostatní strany dneska nestojí za slovo, Unie divná a komouše zrušit.

Takže nevím.. Asi bych se o to musel víc zajímat, kdybych si chtěl víc utřídit své názory..
ikonka
Předmět: RE:[Politika-koho volíš?] | [1231]
Vložil(a): Zapli, dne 06.04.04 v 19:59 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ANARCHY...:)A vyřeš si ikonku...sorry , že to neberu nějak vážně , ale nejsem ve stavu , kdy bych moh přemýšlet o nějakých politických stranách...jediné , co mě takk napadá je to , že mě NAPROSTO ALE NAPROSTO žádná ze současných pol.str. neoslovila...a vláda mě leze krkem...nemám čas no rozepsaní , snad někdy někde v hospě...:)nebo jindy:)
ikonka
Předmět: Politika-koho volíš? | [1223]
Vložil(a): Wikih, dne 05.04.04 v 22:12 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Docela by mě zajímalo, jaké politické strany by jste volili (nebo volíte) a taky stručně proč. Přece jen nám furt vtloukají do hlavy, že "gympl je elita", tak by chtěl vědět, jak ta "elita" bude v budoucnu vládnout :D. Chápu, že je to pro tohle fórum docela vážné téma, ale třeba se pár nadšenců najde :).

Tak začnu u sebe: ODS - jiná pravicová strana skoro neexistuje a pravici, protože zastávám názor, že jedině přes podporu liberalizace a podnikání bude dostatek práce pro všechny a dost peněz v rozpočtu z jejich daní. Tím pádem bude dost peněz na školství atd.


KTRONIC