Téma: Jaxe vám líbí II. [vložil(a) Vashek]

ikonka
Předmět: RE(14):[Jaxe vám líbí II.] | [868]
Vložil(a): , dne 17.03.04 v 19:49 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
čauko!!! chtela bych jen rict, ze je Orech super casopis, kdyz ho nejak kritizujete taxi uvedomte jestli byste neco takovyho stvorili vy... me se mocmoc libi!!! takze papa :)
ikonka
Předmět: RE(15):[Jaxe vám líbí II.] | [830]
Vložil(a): Kaoru, dne 15.03.04 v 14:35 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
<Čistě informativně>Mám jen oznámení dotazy k ořechu jsem ukončil díky ICQdiskusi Vashkem. Nejasnosti jsme vyjasnili. Konec. Jinak mi bylo řečeno abych popřál vše nejlepších do dalších let atd. :) Ne teď vážně jak jsem řekl obdivuju že jste vydrželi tak dlouho.<Čistě informativně>
ikonka
Předmět: RE(14):[Jaxe vám líbí II.] | [824]
Vložil(a): Endlife, dne 14.03.04 v 21:50 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
chtěl bych říct, že zcela jistě nejsem normální čtenář.. tak na mě neberte ohled..
ikonka
Předmět: RE(13):[Jaxe vám líbí II.] | [823]
Vložil(a): Vashek, dne 14.03.04 v 20:28 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Kaoru: Jo, mrknu na Pavlův článek a řeknu si: "a jéje, je to ***** (=nepoužitelné), takže článek o koloně, který už mám napsán na dvou stranách, roztáhnu nějakým způsobem na strany tři" ? :):)

A o žádných výplnových článcích nevím. To je podle mne věc názoru, jaký článek člověk považuje za výplnový. Každý článek se může jednomu zdát jako tutová vata, jinému se může líbit, jinému se může velmi líbit...atd
ikonka
Předmět: RE(12):[Jaxe vám líbí II.] | [822]
Vložil(a): Kaoru, dne 14.03.04 v 20:21 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
To jistě nemůžeš ale mohl by jsi třeba těstně před uzávěrkou nějak obsazení stránek změnit ne?
A taky přece sám vidíš ,že některé články jsou pouze výplňové ne?
ikonka
Předmět: RE(11):[Jaxe vám líbí II.] | [821]
Vložil(a): Vashek, dne 14.03.04 v 20:16 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Kaoru: řekl jsem podprůměrné ve srovnání s jinými v čísle. To znamená, že když bude číslo velmi nadprůměrné a já napíšu článek, který bude "pouze" průměrný, bude ve srovnání s jinými texty v čísle horší. ...a jistě uznáš, že nemůžu předem odhadovat, jaké kvality bude článek od některého z redaktorů, když ještě nebyl předem napsán:)
ikonka
Předmět: RE(10):[Jaxe vám líbí II.] | [819]
Vložil(a): Kaoru, dne 14.03.04 v 18:41 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
:) čím dál víc lidí se vyjadřuje Nohavicovýma písničkama (Endlife, já, teď Vashek).
Měl bych jeden dotaz: Říkáš ,že kolona by nemohla být na víc stránek protože jste vázáni místem ale sám uznáváš ,že některé články nejsou dobré tak proč ty lepší nezvětšit na úkor těch horších?
ikonka
Předmět: RE(9):[Jaxe vám líbí II.] | [816]
Vložil(a): Vashek, dne 14.03.04 v 16:38 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
No, myslím, že naši debatu mohu uzavřít textem jednoho českého hudebníka, ten se sem, myslím, hodí víc, než cokoli jiného:

Napsal jsem si píseň
je to píseň tato
melodie nic moc
ani slova žádné zlato

Napsal jsem ji jen tak
z radosti a štěstí
že už zase mohu
nikdo nehrozí mi pěstí

Píšu co chci, co se mi chce
co mé srdce žádá
a pan kritik, hudební znalec
z toho strádá.
Já ho chápu, já mu rozumím
já jinak písně skládat neumím
možná že umím ale nechci
možná jsem propadl v poslední lekci
propadl pozlátku peněž a slávy
jenže co s tím, když mě to tak baví.

Milý pane, promiňte že hraju
já se kaju
...
Celé dlouhé roky
v levné masce barda
hraju si a zpívám
a bavím se jak malý Jarda.

Hraju si co chci, co se mi chce
co mé srdce žádá.
A pan kritik, hudební znalec, z toho strádá.
Pro něj jsem šejdíř, pro něj jsem kujón
pro něj jsem prošlý slepičí bujón
pro něj jsem bluma spadlá z višně
děvkař a frajer, tvářící se pyšně.
Zhouba národa, špatný vzor, krycí jméno NeverMore.
Promiňte všichni, že ještě hraju
já se kaju.
ikonka
Předmět: RE(8):[Jaxe vám líbí II.] | [815]
Vložil(a): simply truth, dne 14.03.04 v 16:16 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Honzo, tolik chvály...já nevím co říct, červenám se, klopím oči, napadá mě jen "Děkujeme..."

Asi bychom měli pár věcí změnit...
ikonka
Předmět: RE(7):[Jaxe vám líbí II.] | [813]
Vložil(a): Vashek, dne 13.03.04 v 23:22 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
eště bych chtěl rošku vysvětlit, proč "powídka" a ne "povídka". inu ty ořechovské povídky se s těmi klasickými povídkami, tedy s těmi, které bych jednou chtěl tvořit, až nebude ořech, škola etc a bude čas, moc neshodují. J osobně je ani moc za povídky nepovažuji, ale tomuto utvaru se hold podobají nejvíce. Abychom zdůraznili, že tyto "povídky" nemyslíme smrtelně vážně, jsme je začali psát s dvojitým V - tedy "powídky":)
ikonka
Předmět: RE(6):[Jaxe vám líbí II.] | [812]
Vložil(a): Vashek, dne 13.03.04 v 23:03 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Jo, jinak v pondělí beru do školy ten kamenˇ:)
ikonka
Předmět: RE(6):[Jaxe vám líbí II.] | [811]
Vložil(a): Vashek, dne 13.03.04 v 22:54 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
No mohls to zakončit poslední větou z Attention aux hommes!, či jak se to po francouzku píše:))

Několik připomínek bych samozřejmě měl, nad článkem "Leden - za kamna vlezem!" je potřeba se trošku zamyslet, snad můžu říct, že mě k němu inspirovala písen Vltava od D.Landy...

Kolona - na 4 stránky?:) johoho, jak rád bych se o němčem rozepsal na 4 strany....kdybychom nebyli vázáni prostorem etc....

Zdravé tělo - četl - li jsi pozorně (já věřím, že ano!), zajisté jsi seznal, že všechny články, nebo tedy téměř všechny články v Ořechu mají něco společného...ale tady jsme zase u toho přemyšlování, tak rychle pryč;)

Anketa - no, ehm...jo, no

S.W.A.T.eční dny - to snad nakopne Tkapa, autora článku, aby se k tomu vyjádřil, já budu dělat, že se mi to jako šéfredaktorovi líbí;))

Jezerné - mě připadá lepší, nežli článek (Pozdní) odpoledne s absolventem vol.3... Nemyslím si přitom, že by Absolvent byl podprůměrný, ale v čísle se najde určitě vícero pěknějších článků, které zaujmou širší skupinu lidí...

Povídky Hráč a obChodníkem - ano, máš recht, jsou propojené. pohádkách je pěkná asociace, mě to napadlo až mnohem později, asi proto že se mi poHádkách zrovna dvakrát nelíbí...

Tož na závěr: Já si nemyslím, že by tento Ořech byl slabší, spíše naopak. Myslím si, že nám pětiměsíční pauza prospěla:)
ikonka
Předmět: RE(5):[Jaxe vám líbí II.] | [810]
Vložil(a): Endlife, dne 13.03.04 v 22:39 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tak jsem se rozhodl, protože se mi dneska chtělo psát na podnebí a už v podstatě není o čem, protože rozpad mé osobnosti zredukoval mé životní zkušenosti z dnešního dne na a) práci b) práci c) umývání nádobí d)kecání s neviditelnými lidmi na netu, že teda dneska napíšu něco o ořechu. Tak. První odstavec by byl. Tak to vezmu popořadě - články o mariáši jsem vynechal (přesto, že je na nich postavené číslo), protože mě tematicky nezajímají..

Editorial - spíš než výčet věcí, které se vyskytnou v čísle (což stejně vidím hnedle vedle v obsahu (pozpátku hasbo)) by tady mohl být nějaký postřeh z poslední doby, zamyšlení se, prostě nějaký, klidně nesmyslný, fejetonek nebo tak něco. To by mě potěšilo. Takhle je to jenom taková vata. Sorry :), bude hůř.

Během prvního odstavce prvního článku končím, takže nesoudím.. popojedu..

Rozhovor s p ředitelem: tradiční, rozhovory mají svou kvalitu danou osobností tázaného, proto hodnotím kladně.. ale kdybyste se ptali důkladněj, vůbec by to nevadilo..

Leden - kdyby se to svezlo do trochu crazy roviny, tak by mě to nadchlo, ale takhleje to celkem obyčejný suchopárný popis, nemůžu si pomoct.. (bezva, čekám na první šutry letící po balistické dráze s šipkou vektoru nemillosrdně zabodlou do mé hlavy)

Tělesné vzdělávání - rozpad oblečení - neznáte Bladeovu (Martin Uhřík) skříňku, sarin v tokijském metru hadra. Jinak poslední odstavec pěkný, 4in1 je hezky řečeno :).

Kuriózní nálezy - zřetelná inspirace MGVfórem, za což chválím, ale kvalita ankety stejně jako rozhovoru stojí a padá s jednotlivými odpověďmi, které tady zas až tak eXtra nejsou..

Zdravý duch - [vložka: Vašek Trávníček prosí o zrychlení psaní, proto se omlouvám za skokově klesající kvalitu tohodle pojednání (nikdo se zatím dost popisně nerozepsal, tak to všechno musím odklepat já, ach jo, já jsem takový chudák)] - na začátku se informace příliš opakují, čímž článek nezískává zrovna náboj & konec je nechutný až pomalu hnusný, fuj, řádky jenom přelétávám a už už obracím stránku.. Závěr textu zajímavý, snad to nečtou v kuchyni, protože podle těch knedlíků v pátek by to vypadalo na dost drsnou inspiraci :)

Kolonizační článek - zajímavý, ale mohl být klidně na čtyři stránky, protože shrnutí celé kolony na dva odstavce v objektivním periodiku, jímž ořech zajisté je, by se dalo brát jako mírně nepřiměřené. Ale popis předkolonové nervozity & atmosféry je věrný :)

Tak jsem za polovičkou, Vašek se mě snaží zmást a vymámit ze mě tendle textík pod záminkou autorizace. Cha chá, na mě si nepřijde..

Pozdní odpoledne je jeden z článků, které mě zaujaly, ač samotný autor jej označil za podprůměr (to bych tady asi neměl říkat, že, hopla, tenhle odstavec tu vůbec není).

Pozdní odpoledne je jeden z článků, které mě zaujaly, Přesto, že archeologie až na podzimní vykopávání brambor, není mou doménou, tak mi to připadlo psané živě & s určitou energií, kterou snad autorovi dodává zápal pro danou věc..

S.W.A.Teční dny - výplň, vata.. Jinak si to nedokážu vysvětlit..

Jezerné - taky bych označil za vatu, popis je značně rychlý a o všem se jen zmíní, než by zacházel do podrobností (samozřejmě že by se takový článek do ořechu nehodil a ani by ho nikdo nečetl, ale je to prostě můj názor).

Na kus řeči - myslím, že o intervjúování jsem tu už někde psal.. & ač hokej nehraju, mimo MS ani nesleduju, tak se mi tento rozhovor líbil..

Hráče jsem nedočetl, nebavilo mě to.. popis karetní partie je pro mě stejný jako Rimmerův popis partie v kostkách pro listera (WE LIKE RDW!)

obChodníkem - poHádkách další pěkný název, příště by to chtělo (z analogie sluch -> zrak -> čich) nějakou čichovou věc s názvem podVodníkem.. ale to nemluvím o powídce (kdo xakru vymyslel tyhle Xchatové prasárny na slowech?) - povídka navazuje na předchozí, ale není nutné znát souvislosti, tak čtu.. třetí odstavec psaný pěkným darkmasterovským stylem mě docela potěšil, ale zbytek už je zase celkem předvídatelný.. a konec.. asi jsem to nepochopil.. muž v zeleném svrchníku zdá se býti odhalitelem květináče.. ale proč? nechce se mi to rozvádět, protože možností je mnoho.. ale knčí to tajemně, tak bych to hodnotil kladně..

Hm, poslední stránka bílá, na obálce adresa --> Could not locate remote server, tak nic, žádná pořádná věc, která by někoho urazila se k tomu moc říct nedá :) snad se jen někdy zeptám Stříti..

Celkově a teď přichází postatné slovo

IMHO - tedy in my humble opinion (=podle mého skromného mínění)

mi připadl poslední ořech celkem slabší.. Výraznější vzpomínky ve mě vyvolává jen článek odpoledne s absolventem, jinak musím listovat.. Takové.. šedé.. Podle moudrého národního umělce Karla z Borové nemusí být kritik psavcem, tudíž omluvte můj sloh.

A teď už zbývá jen jedna výzva, protože za svůj názor se už omlouvat nebudu: KILL ENDLIFE!
ikonka
Předmět: RE(4):[Jaxe vám líbí II.] | [769]
Vložil(a): Vashek, dne 06.03.04 v 15:34 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tkap: :)
ikonka
Předmět: RE(3):[Jaxe vám líbí II.] | [768]
Vložil(a): simply truth, dne 05.03.04 v 22:37 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Zutt: Nic ve zlem, ale jedine co z toho clanku vyplinulo je, ze by ti Blanka mela dat par lekci jazyka ceskeho... Nevim jestli si nekdy drzel v ruce jinou kartu nez tu na obedy, ale clanky o pravidlech her jsou psany vzdy tak, aby jim rozuměli i ti co o tom slyší poprve. Proto se ti ten clanek na prvni pohled muze zdat nezasveceny... :) Mej se hezky.
ikonka
Předmět: RE(2):[Jaxe vám líbí II.] | [763]
Vložil(a): Kaoru, dne 02.03.04 v 19:39 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Mrzí mě ,že můj příspěvek vyzněl tak ,že mám o Ořechu špatné mínění. Co se týče graifické úpravy tak ta je dost dobrá a co se týče obsahu taky není vůbec špatný ale prostě to není něco co bych si koupil a přečetl když to stejně někdo po přečtení zahodí fakt sorry jestli vás to uráží.
No a proč já něco nenapíšu:
1. protože neumím napsat něco souvislejšího
2. i kdybych to uměl tak bych byl moc líný na to něco napsat.
3. i kdybych překonal svou lenost něco napsat tak by to pak stejně nikdo nečetl. Takže asi tak.
ikonka
Předmět: RE(1):[Jaxe vám líbí II.] | [760]
Vložil(a): pachol, dne 02.03.04 v 13:55 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
mysli si co chces ale sere me tvuj nazor a jestli myslis ze je orech prumer proc taky nenapises nejaky clanek ?
jinak vphoho ja mam o orechu lepsi mineni
ikonka
Předmět: RE(3):[Jaxe vám líbí II.] | [753]
Vložil(a): Kaoru, dne 01.03.04 v 21:28 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Jestli k tomu můžu odpovědět za Zutta tak jsem docela rád že o mariáši nic nevím a je mi to úplně jedno. No a Ořech čtu většinou tak ,že si ho půjčím nebo najdu odhozen :). Většinou čtu rozhovor s prof. případně pokud je tam něco zajímavého. Nikdy jsem se nedokopal k tomu za tenhle časopis utratit nějáké peníze. Ale jedna věc se mi líbí a ta ,že vám to vydrželo tak dlouho kyticka.
ikonka
Předmět: RE(2):[Jaxe vám líbí II.] | [751]
Vložil(a): Ferro, dne 01.03.04 v 20:02 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Zutt: Moc tu nedrzkuj...o mariasi nemas ani tuchu...a nevis o tom ani co by se za nehet veslo...
ikonka
Předmět: RE(2):[Jaxe vám líbí II.] | [750]
Vložil(a): Vashek, dne 01.03.04 v 19:43 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Zutt: Nojo, novinky...když ono se jich při vší všímavosti na té naší škole za období prosinec 03 - unor 04 příliš neurodilo:/ Na kolonu je trošku pozdě, ale když nás čtenáři požádali...zkus si přečíst editorial;)Příští číslo bude more informativnější...
ikonka
Předmět: RE(1):[Jaxe vám líbí II.] | [746]
Vložil(a): Zutt, dne 01.03.04 v 15:03 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Sakra sakra já to odentroval
No kde jsem to skončil ........
Jo už vím
2)Z článku o mariaši vyplinulo jako by s tím začli teprve nedávno:::....)
3)Co takhle napsat taky občas nějaké novinky hmm.
Třeba o tom že příští rok nejspíš skončí sladké časy IC záškoláků
4)Není na článek o koloně trochu pozdě????
ikonka
Předmět: RE(1):[Jaxe vám líbí II.] | [745]
Vložil(a): Vashek, dne 01.03.04 v 15:01 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Zutt: Máš na mysli článek Tělesné vzdělávání?;)
ikonka
Předmět: RE:[Jaxe vám líbí II.] | [744]
Vložil(a): Zutt, dne 01.03.04 v 14:59 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Nazdar Vashku
Měl bych pár připomínek:)))
1)Oslovuj si v těch tvých článcích sextu A nebo B
co platí o vás nemusí totiž platit o nás.
ikonka
Předmět: RE(1):[Jaxe vám líbí II.] | [740]
Vložil(a): Ryska, dne 01.03.04 v 13:34 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já jsem úplně moc moc mooooc šťastná.:)
ikonka
Předmět: RE:[Jaxe vám líbí II.] | [731]
Vložil(a): TERKA:_, dne 01.03.04 v 12:52 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Já nechci být kritická, ale Ořech mi přijde celkem průměr. Jo a zdar lidi. Už jsem po těch 2 týdnech zdravá a jsem zpět:). To máte radost, co?:)
ikonka
Předmět: Jaxe vám líbí II. | [730]
Vložil(a): Vashek, dne 27.02.04 v 23:46 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Zdarec lidi, tak jsem se konečně zaregistroval do toho našeho gympláckého fora (sorry, klávesnice mi odmítá dělat háčky a čárky nad O :) a taxe teda zapojuju do debat. No a já se přece nemůžu nezeptat na váš názor na nové číslo časopisu Ořech;) Takže lidi, pokud jste to už četli, napiště, co se vám na něm líbí, co se vám na něm vůbec nelíbí, nebo co byste eventuelně chtěli změnit nebo zachovat! Ořech děláme pro vás, taxe vyjádřete;))


Uživatelská reklama