Téma: Landa vs. Kryl [vložil(a) dresden doll]

ikonka
Předmět: RE(5):[Landa vs. Kryl] | [2322]
Vložil(a): , dne 02.12.05 v 12:41 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
lando stit se kyticka
ikonka
Předmět: RE(4):[Landa vs. Kryl] | [2281]
Vložil(a): Wikih, dne 17.03.05 v 21:18 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
máš skvělou příležitost se práve tady naučit argumentovat :) pokud se s tebou bude Vashek stále hádat. Jinak lamentovat nad tím, že Kryl zapadl nemá smysl. Za prvé, kdo z našich dějin dneska nezapadl? Zapadli všichni stejně ne? Od toho máme školu, abychom se učili, kdo byl důležitý a proč, případně jak bychom se měli od nich poučit. A Kryl v osnovách je, mám dojem, že i na základce. Za druhé, si nemyslím, že úplně zapadl. Stejně ho dneska ti inteligentnější znají. Ne moc dobře ale znají. Nakonec k Landovi. Souhlasím s Vashkem, že Landa chtěl opravdu jen oživit povědomí o jeho osobě. Taky si myslím, že se Landa změnil. Třeba točil video s Romanem Krestou o řízení aut (bezpečnost). Je tohle snad typická aktivita skina?
ikonka
Předmět: RE(3):[Landa vs. Kryl] | [2278]
Vložil(a): dresden doll, dne 11.03.05 v 21:01 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
podle mě to kravina vůbec není. myslíš že ti malí tvrďáci co poslou na image poslouchaj Landu ví, že to je od Kryla? věř mi že ne, obzvláště Morituri te salutant. asi jsem s tím neměla začínat, nedokážu argumentovat, někdy se ozvu až to promyslím.. alt=':)'
ikonka
Předmět: RE(2):[Landa vs. Kryl] | [2277]
Vložil(a): Vashek, dne 11.03.05 v 20:40 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
No, remakuje po jeho smrti, přirozeně, protože někdy před deseti lety byl Landa v úplně jiné pozici než je dnes. A jestli se ti jeho předělávky nelíbí, můžeš přece poslouchat original Kryla, nebo ne? Mě se třeba nelíbí taková Karma - tak ji neposlouchám. Jo, Landovi věřím, bo nemám důvod nevěřit, jaxem už napsal. A že si někdo bude po dvaceti letech myslet, že Jeřabiny, Žalm 71, Pasážovou revoltu, Morituri te salutant a další složil Landa a ne Kryl, je podle mě kravina. Fakt:)
ikonka
Předmět: RE(1):[Landa vs. Kryl] | [2276]
Vložil(a): dresden doll, dne 11.03.05 v 18:29 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
ano, to jediné přiznávám- je dobře, že kvůli Landovým předělávkám se někdo dozví, kdo byl Kryl. Ale spíš se mi zdá, že tahle generace (a samozřejmě ty po nás) o žádným Krylovi nebudou vědět. A budou si říkat, jakou Landa složil pěknou písničku, jakej je to frajer. A opravdu Landovi tak věříš, že to dělá jen pro to, aby lidi přivedl ke Krylovi a aby "uctil" jeho památku? Mě se styl jeho re-maku prostě příčí. Kryl je Kryl. Landa re-makuje po jeho smrti a mám i ten dojem (teď to budou silná slova), že Kryl vlastně psal proti lidem, jakými je i Landa.
ikonka
Předmět: RE:[Landa vs. Kryl] | [2275]
Vložil(a): Vashek, dne 11.03.05 v 17:54 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Ehm, no, tak kde bych začal...:) V prvé řadě bych chtěl říct, že Karel Kryl je jednou z největších osobností moderních českých dějin a jeho odkaz je pro nás strašně důležitý. Jenomže mnoho mladých lidí dnes už vůbec neví, kdo Karel Kryl byl etc a je potřeba jim ho připomenout. Podle mne jediný, kdo by tak mohl učinit, je právě Landa. Píšeš - li, že ho posloucháš, určitě víš, proč si toto myslím. Mám kamaráda, který až do loňského roku Kryla vůbec neznal a začal se o něj zajímat až poté, co párkrát slyšel Morituri te salutant v Landově remaku z rádia. A o to přece šlo. Landa nechtěl Kryla určitě nijak zneužívat. O zvyšování popularity nemůžet být ani řeči a pokud se jedná o zisk z prodaných CD a DVD se záznamem večera, z toho nepůjde do Landovy kapsy ani koruna. A Bílá liga - kdo se nevyvíjí v názorech, je kretén. A poslechneš - li si třeba poslední Landovo album, seznáš, že Landa kreténem určitě není;)
ikonka
Předmět: Landa vs. Kryl | [2274]
Vložil(a): dresden doll, dne 09.03.05 v 21:48 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Nedávno se mi dostalo do rukou CD Daniela Landy Večer s písní Karla Kryla. Daniel Landa tvrdí, jak moc má rád Karla Kryla. Protože ho mám ráda i já, nenechává mě to chladnou. Mám celkem ráda Landu, ale Kryla považuju za jednoho z největších básníků dvacátého století a nechápu, jakým právem ho Landa zneužívá. Jestliže se do Kryla pustí hudebník, který se zapsal do povědomí písničkami typu "Bílá liga", je to přinejmenším neomalenost.
Resumé? CD Landy bylo nebylo natočeno pro fandy Kryla, ale pro fandy Landy. Opravdu nechápu, co tímhle Landa mínil.
Pro mě je to škoda.
Co si o tom myslíte vy?


Podnebi.wz.cz