Téma: Listopad 89 atd. [vložil(a) Coin]

ikonka
Předmět: RE(5):[Listopad 89 atd.] | [2249]
Vložil(a): 2rms, dne 02.12.04 v 00:59 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Jo, ja kdysi byl s otcem na tom namesti svobody a mam dojem, ze jsme zpivali neco jako "Pravda vitezi"... A to je vse, co si pamatuju. Nevim jestli to bylo zrovna 17.11.89, ale kazdopadne jsem byl jeste maly. v 89 mi bylo 6, takze by to teoreticky mohlo souhlasit. Kazdopadne dneska uz na to .... pes (: Komunisty postavit ke zdi a postrilet, no offence, ale jinak to nejspis nepujde, kdyz jsme se s nima za celych tech dlouhych 15 let nedokazali vyporadat skrze justici 8/
ikonka
Předmět: RE(4):[Listopad 89 atd.] | [2242]
Vložil(a): TERKA:_, dne 01.12.04 v 18:01 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
17. mi byly 2 roky. Nepamatuju si nic a jako malá jsem chtěla být prezident:). Jinak jsem bohužel takový ten buran co v tomto dni vidí to volno:)
ikonka
Předmět: RE(3):[Listopad 89 atd.] | [2236]
Vložil(a): Příště, dne 22.11.04 v 19:02 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tak nevím...Četli jste někdo projev Miroslava Grebeníčka k výročí 17. listopadu...Ikdyž to není jen výročí událostí r. 1989, tak bych teď asi měla použít slova jako absurdní, nepochopitelné atd.To psát ale nechci, vlastně si o tom nic nemyslím - přijde mi to stejně absurdní jako nutnost učit se do chemie stylem "teď si musím zapamatovat třináct vlastností kyseliny chlorovodíkové, čtyři způsoby výroby a pak je tam ještě nějakých sedm dalších odrážek...co to všechno znamená?To je jedno, hlavně že si je všechny pamatuju a vím, že hned po vlastnostech mám psát o použití, šak chápat to přece nemusím B)
Nejhorší na tom ale je, že začínám věřit tomu, že je to tak správně, že je to normální...(politika nebo škola?Nebo oboje?Nevím...)
Ale zpět k původnímu tématu:Zaujal mě Zapliho příspěvek, kde píše:"to je jenom zdání moci lidu , jinak je to moc zabedněné skupiny lidí naprosto odtržené od reálného světa". - Tak nevím...dřív jsem věřila tomu, že "demokracie" slouží k tomu, aby o sobě lidé mohli rozhodovat sami, aby politickou moc měli ve svých rukách všichni.V poslední době mám ale pocit, že tenhle "Hayekovský názor" vystihuje skutečnost mnohem lépe...Není to jenom o tom, ale kterou stranu mám třeba volit, když chci rovné daně pro všechny, nízké daně pro podnikatele, většinovou vládu - teda myslím většinovou vládu tvořenou jednou stranou(= nemožné...)...........a zároveň se mi hnusí myšlenka volit ODS, protože jejich vystupování je tak vulgární a sprosté, že nad tím zůstává rozum stát...

No nic, musím končit - ještě se musím naučit těch sedm odrážek:))
ikonka
Předmět: RE(2):[Listopad 89 atd.] | [2232]
Vložil(a): Zapli, dne 20.11.04 v 20:47 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
jo , tak z té doby si nepomatuju vůbec nic:)ale určitě sem chtěl být něčím zajímavým , jako třeba popelářem , protože tak stejně skončím...zas práce na čerstvém vzduchu , taková pseudointelektuální facha , člověk nemusí být zrovna íkváč...:)jinak změnilo seněco?komunisti sou tady pořád , akorát si říkaj demokraté nebo socdemácí , komunisti bez přetvářky pomalu vyhrávají volby...tak si myslím , že bych měl co nejrychlej někam pryč , dělat dobře placeného popeláře...:)
ikonka
Předmět: RE(1):[Listopad 89 atd.] | [2231]
Vložil(a): Datou, dne 19.11.04 v 17:15 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Když už je řeč o těch vysněných povoláních, tak já jsem chtěl být řidičem autobusu. Kdykoliv jsem jel busem, tak jsem musel sedět vepředu a dívat se na něj.
Listopad 89 si moc nepamatuju, měl asi 3 roky.Tehdy jsem vůbec netušil co se děje. Jenom sem ve školce chvíly říkal "paní soudružka učitelka". :)
Ale teď trochu vážně, myslím si že těmto svátkům bychom měli věnovat větší pozornost. Týká se to přece nás všech. Ani nechci myslet kde bychom byli dneska.
ikonka
Předmět: RE:[Listopad 89 atd.] | [2230]
Vložil(a): Wikih, dne 17.11.04 v 21:38 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
tak to jsi drsná, že si pamatuješ politické události z doby, kdy ti byly 3 roky :) Jinak lidi to slaví jako každý jiný svátek - málo úcty. Kdo třeba vzpomíná na založení republiky 28.října?

Jinak já si pamatuju, že jsem byl dítě v určitém směru odkojené socialismem (ale rodiče byli nekomunisti, otec dokonce jezdil často služebně na západ) - hrozně rád jsem měl těžkou techniku, všechny dělnické profese se stroji (bagrista, popelář, jeřábník,...) komíny fabrik, dálnice a křižovatky, město s co nejvíce dálnic, nadjezdů a podjezdů byl můj ideál...
ikonka
Předmět: Listopad 89 atd. | [2228]
Vložil(a): Coin, dne 17.11.04 v 20:52 | Odpovědět  Vymazat  Upravit
Tak si takle listuju kalendarem a co nevidim, 17. listopad- statni svatek, zas bude volno.Nevim jak ostatni, ale pro me ma tento den porad urcite mimoradne kouzlo, kdyz si vzpomenu, jak se tenkrat pred patnacti lety sesel skoro cely Vsetin na namku u partyzanu, chrastily klice a svitily lampiony. Byla to proste nezamenitelna atmosfera a vsude byla citit radost a uleva.Konecne se lidi dockali a byli volni. Ale dneska mi dojde, ze lidi za timhle dnes vidi spis opravdu jen ten den volna a na minulost se moc nepamatuji. A je to skoda.
Tak se chci zeptat i vas ostatnich, jake jste meli pocity tenkrat v listopadu 89 vy(teda ti, kteri to aspon trochu pamatujou)a jak tento den vnimate dneska. A vubec jak jste vy a vasi rodice vnimali roky vlady komunistu???


Uživatelská reklama